Herstelplan - Reparatie beheersverordening Papendrecht 2021

Het college van burgemeester en wethouders van Papendrecht maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het Herstelplan – Reparatie beheersverordening Papendrecht 2021' (NL.IMRO.0590.BPHerstelBP-3001) door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld.

Locatie plangebied

Het plangebied bestaat uit zes locaties waar eerder al specifieke bestemmingsplannen voor zijn vastgesteld en één locatie waar een buitenplanse afwijking voor is verleend. Dit voorliggende bestemmingsplan beoogt voor deze zeven specifieke locaties planologische omissies te herstellen. Het betreft Burgemeester Keijzerweg 26, het 150kV – ondergronds kabeltracé Dordrecht Merwedehaven – Alblasserdam, Oosteind 64, Oosteind 84, Hoepmaker 30, Kombuis en een besluitvak voor een buitenplanse afwijking aan de Matenasche Scheidkade 4.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van donderdag 13 oktober tot en met woensdag 23 november 2022. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Er is één ambtelijke wijziging doorgevoerd met betrekking tot de naamgeving van het plan. Inhoudelijk is het plan ongewijzigd.

Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan

Het bestemmingsplan, de besluiten en alle bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 21 april tot en met donderdag 1 juni 2023 ter inzage voor de beroepsprocedure. De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien op de leestafel in het gemeentehuis of op afspraak (telefoonnummer 14078) en digitaal op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0590.BPHerstelBP-3001).

Een belanghebbende die kan aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbesluit, kan een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Raad van State. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, 's-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking met ingang van donderdag 1 juni 2023. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit waarvoor de voorlopige voorziening is gevraagd, niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Papendrecht, woensdag 19 april 2023

College van burgemeester en wethouders gemeente Papendrecht,

Namens deze:

de secretaris, J.M. Ansems, de burgemeester M.J.M. van Driel

Naar boven