Voorgenomen grondverkoop aan Enexis Ulicotenseweg - Legstraat Chaam

De gemeente Alphen Chaam is voornemens om een perceel grond te verkopen aan Enexis Netbeheer BV. Het betreft een gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Chaam, sectie L, nummer 525 met een oppervlakte van in totaal circa 32 m2.

Koper is enige serieuze gegadigde

De gemeente heeft de volgende redenen om de koper als enige serieuze gegadigde aan te merken om dit perceel van de gemeente aan te kopen;

• Enexis Netbeheer B.V. de aangewezen netbeheerder is en in die hoedanigheid is Enexis Netbeheer B.V. verantwoordelijk voor het gehele energienet;

• Enexis Netbeheer B.V. draagt zorg voor de aanleg, het onderhoud, het beheer en de veiligheid van het energienet;

• Enkel aan Enexis Netbeheer B.V. komt aldus de bevoegdheid toe om infrastructurele voorzieningen ten behoeve van het energienet aan te leggen;

• Om het energienet in stand te houden en te verbeteren dient Enexis Netbeheer B.V. beschikking te hebben over de hiervoor benodigde gronden.

Reageren

Tegen de voorgenomen verkoop kan geen zienswijze of bezwaar worden ingediend dan wel beroep worden ingesteld in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u binnen 3 weken na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 3 weken schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het opsturen van de conceptdagvaarding aan ro-secretariaat@abg.nl t.a.v. Lex Denissen, team grondzaken van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

De termijn van 3 weken geldt als een vervaltermijn. Als binnen de opgegeven termijn geen kort geding aanhangig is gemaakt, dan zal de gemeente uitvoering geven aan haar voornemen respectievelijk het aangaan van de koopovereenkomst. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en Enexis Netbeheer B.V. zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

 

Naar boven