Ontwerp bestemmingsplan ‘Oost-Vlieland – Dorpsstraat 108 en 110’

Overeenkomstig artikel 3.8.1. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Oost-Vlieland – Dorpsstraat 108 en 110 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het voorontwerpbestemmingsplan is in de inspraak en het wettelijk vooroverleg gebracht. Belanghebbenden en vooroverlegpartners zijn in de gelegenheid gesteld gedurende zes weken op het plan te reageren. Dit heeft één vooroverlegreactie opgeleverd. De reactie is beoordeeld en in de toelichting op het bestemmingsplan beschreven. Het college heeft met deze reactie ingestemd. Daarnaast is het bestemmingsplan aangepast voor wat betreft de paragraaf over stikstof. Het ontwerpbestemmingsplan ligt nu zes weken ter inzage.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Aan de Dorpsstraat 108 op Vlieland is een supermarkt gevestigd. Het is één van de drie aanwezige supermarkten op het eiland en inmiddels in verouderde staat. De eigenaar van de supermarkt heeft daarom het voornemen om het pand te herontwikkelen en een moderne supermarkt te realiseren. Ten behoeve daarvan is het perceel Dorpsstraat 110 aangekocht. Het voornemen is om het bestaande pand en het aangrenzende woonhuis te slopen en ter plaatse een volledig nieuw gebouw te realiseren over de twee percelen. Op de begane grond wordt de supermarkt gerealiseerd, waarvan het magazijn op de eerste verdieping komt. Tevens worden op de verdiepingen appartementen en woonruimte voor personeel gerealiseerd. Om het voornemen juridisch-planologisch mogelijk te kunnen maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld, waarbij de voorgenomen indeling en functie toekenning in het gebied mogelijk wordt gemaakt.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 16 januari 2023 tot en met maandag 27 februari 2023 ter inzage. U kunt het plan inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak. Het ontwerp bestemmingsplan is digitaal beschikbaar:

- via de landelijke website https://www.ruimtelijkeplannen.nl/

het planidentificatienummer voor ruimtelijke plannen is: NL.IMRO.0096.20210586-ON01

- op Overheid.nl officiële bekendmakingen

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde periode kan iedereen een schriftelijke reactie of zienswijze indienen. Deze kunt u sturen aan burgemeester van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Wilt u uw reactie mondeling geven? Dat kan door contact op te nemen met de heer J. Kleefstra via het telefoonnummer 0611742571. U kunt geen reactie via e-mail indienen.

 

Vlieland 10 januari 2023

Burgermeester van de gemeente Vlieland,

Namens deze:

L. van Randen Loco gemeentesecretaris/adjunct directeur

Naar boven