Besluit van de raad van de gemeente Reimerswaal tot wijziging van de Verordening starterslening gemeente Reimerswaal 2018

[Artikel II, onderdeel [datum] bevat een kennelijke verschrijving, bedoeld is om de wijzigingsverordening op zo kort mogelijke termijn in werking te laten treden en om hier een datum in te vullen.]

 

De raad van de gemeente Reimerswaal ;

 

gelezen het voorstel van college van burgemeester en wethouders van 28 maart 2023, met kenmerk D23.235765;

 

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

 

besluit vast te stellen de gewijzigde Verordening Starterslening gemeente Reimerswaal 2018:

Artikel I  

De Verordening Starterslening gemeente Reimerswaal 2018 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Aan artikel 1 Begrippen wordt toegevoegd het begrip Energiebespaarbudget: een extra hypotheekbedrag verstrekt door de 1e eerste hypotheekverstrekker voor het financieren van energiebesparende voorzieningen.

 

B

Artikel 2 Toepassingsbereik

 

lid 1a wordt ‘minimaal een leeftijd van 18 jaar en maximaal een leeftijd van 30 jaar’ vervangen door ‘minimaal een leeftijd van 18 jaar en maximaal een leeftijd van 35 jaar’ en wordt ‘zelfstandig een huurbewoning bewonen’ vervangen door ‘zelfstandig een huurwoning bewonen’.

 

lid 1b ‘van personen, bedoeld onder a, waarvan het bruto jaarinkomen van het huishouden een bedrag van € 40.000 niet te boven gaat’ vervalt.

 

lid 1c wordt ‘met een maximale koop(/-aanneem)som van € 175.000 inclusief verbeterkosten en meerwerk. Voor de berekening van de hoogte van de starterslening wordt rekening gehouden met eventuele verbeterkosten of meerwerk’ vervangen door ‘met een maximale koopsom / aanneemsom van 75% van de NHG-grens. Voor de berekening van de hoogte van de starterslening wordt rekening gehouden met eventuele verbeterkosten waaronder energiebesparende voorzieningen of meerwerk’.

 

C

aan Artikel 2 Toepassingsbereik wordt als volgt een lid toegevoegd:

‘5. De aanvrager mag met behulp van een Energiebespaarbudget energiebesparende voorzieningen treffen conform de meest actuele Voorwaarden en Normen NHG’.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking op [datum].

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 28 maart 2023.

De voorzitter,

De griffier,

Naar boven