Verkeersbesluit voor het nemen van tijdelijke verkeersmaatregelen op 10 april 2023 ten behoeve van de Ronde van Vedett te Deventer, kenmerk 80386-2023

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEVENTER

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet en het door B&W genomen delegatie- en mandaatbesluit van 11 mei 2010, nummer 34.6339, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Op grond van artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

 

Gelet op de bekendmaking d.d. 7 april 2023 van de ter inzage legging van het besluit en de mogelijkheid voor belanghebbenden om bezwaar in te dienen;

 

Motivering

In de gemeente Deventer wordt een wielerronde over de Brink en door het Bergkwartier gehouden (de Ronde van Vedett);

Voor deze wielerronde moeten de volgende verkeersmaatregelen worden genomen zodat het evenement doorgang kan vinden;

- Het instellen van een parkeerverbod op 10 april van 7:00 tot 22 uur voor de volgende straten doormiddel van E1 borden ( parkeerverbodszone) met wegsleepregeling:

Houtmarkt (toegang Bergkwartier)

Bergstraat/ Brink

Bergschild (onderaan nabij Vluchtelingenwerk))

Rijkmanstraat/ Brink

A de M Zandpoort/ Zandpoort

Roggestraat;

 

-Het plaatsen van schragen met CO2 (geslotenverklaring voor deze richting) met onderbord “UITGEZONDERD FIETSEN” voor de volgende straten:

Achter de Muren Zandpoort ter hoogte van Muntengang

Rijkmanstraat ter hoogte van Muntengang

Menstraat ter hoogte van Kerksteeg

Maansteeg/ Bergstraat

Roggestraat (achterzijde Hip)

Bergkerkplein/ Roggestraat

Boterstraat 1 (aan beide zijden);

 

- gelet op de tijdelijkheid van de wielerronde zullen de verkeersmaatregelen geen problemen opleveren voor het verkeer;

- door het nemen van dit verkeersbesluit kan er accuraat en handhavend opgetreden worden tegen de eventuele overtreders;

- op grond van het bepaalde in artikel 15 lid 1 WVW en artikel 12 BABW is voor het plaatsen van verkeerstekens een verkeersbesluit noodzakelijk;

- Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps IJsselland.

- De maatregel wordt genomen om de veiligheid op de weg te verzekeren en de weggebruikers te beschermen (WVW 1994 art. 2 lid 1a en 1b).

 

De hiervoor genoemde wegen c.q. weggedeelten zijn gelegen binnen de grenzen van de gemeente Deventer en in beheer en onderhoud bij de gemeente Deventer.

 

Besluit

Verkeersbesluit tot

1. het instellen van een tijdelijk parkeerverbod voor de volgende straten doormiddel

van E1 borden ( parkeerverbodszone): Houtmarkt (toegang Bergkwartier), Bergstraat/ Brink, Bergschild (onderaan nabij Vluchtelingenwerk) Rijkmanstraat/ Brink, A de M Zandpoort/ Zandpoort, Roggestraat (parkeerplaats ter hoogte van Filmhuis)

2. het instellen van een geslotenverklaring voor deze richting door middel van CO2 borden, met onderbord “UITGEZONDERD FIETSEN” voor de volgende straten: Achter de Muren Zandpoort ter hoogte van Muntengang, Rijkmanstraat ter hoogte van Muntengang, Menstraat ter hoogte van Kerksteeg, Maansteeg/ Bergstraat, Roggestraat (achterzijde Hip), Bergkerkplein/ Roggestraat.

De te nemen verkeersmaatregelen zijn tijdelijk van aard en gelden op 10 april 2023.

Ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (Awb) is het voor belanghebbenden mogelijk binnen zes weken met ingang van de dag na die, waarop dit besluit is bekendgemaakt, een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, postbus 5000, 7400 GC Deventer. Daarnaast kan een verzoekschrift tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gericht aan de president van de arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

 

Deventer, 4 april 2023

 

namens burgemeester en wethouders van Deventer,

 

 

R.A.P. van Hout

Programmamanager Leefomgeving

 

 

Naar boven