Verordening van de raad van gemeente Haarlem houdende wijziging van het Reglement van Orde van de raad van Haarlem voor vergaderingen en werkzaamheden van de raad 2022 en van de Verordening op de raadscommissies gemeente Haarlem 2022

De raad van de gemeente Haarlem,

 

Gelet op artikelen 16 en 82, eerste lid van de Gemeentewet;

 

Gezien het besluit van het seniorenconvent van 20 maart 2023;

 

B E S L U I T:

 

vast te stellen de Verordening tot wijziging van het Reglement van Orde van de raad van Haarlem voor vergaderingen en werkzaamheden van de raad 2022 en van de Verordening op de raadscommissies gemeente Haarlem 2022

Artikel I

Het Reglement van Orde van de raad van Haarlem voor vergaderingen en werkzaamheden van de raad 2022 wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

Artikel 9, tweede lid komt te luiden:

bestaande tekst

nieuwe tekst

  • 2.

    Stukken waaromtrent op grond van de wet geheimhouding is opgelegd, blijven in afwijking van het eerste en tweede lid onder berusting van de griffier, die deze stukken digitaal beveiligd ter beschikking stelt aan de raadsleden.

  • 2.

    Informatie van de raad of aan de raad verstrekte informatie waaromtrent op grond van hoofdstuk Va van de wet geheimhouding is opgelegd, blijft in afwijking van het eerste en tweede lid onder berusting van de griffier, die deze stukken digitaal beveiligd ter beschikking stelt aan de raadsleden.

 

B.

Artikel 23, tweede lid komt te luiden:

bestaande tekst

nieuwe tekst

  • 2.

    Deze verslagen worden zo spoedig mogelijk in een besloten vergadering ter vaststelling aangeboden. Tijdens deze vergadering neemt de raad een besluit over het al dan niet openbaar maken van het vastgestelde verslag.

  • 2.

    Deze verslagen worden zo spoedig mogelijk in een besloten vergadering ter vaststelling aangeboden. Tijdens deze vergadering neemt de raad een besluit over het al dan niet opheffen van de geheimhouding op het vastgestelde verslag.

 

C.

Artikel 24 komt te luiden:

bestaande tekst

nieuwe tekst

Indien de raad op grond van het gestelde in de wet voornemens is geheimhouding op te heffen, indien daarom wordt verzocht door het orgaan dat geheimhouding heeft opgelegd, wordt in een besloten vergadering met het desbetreffende orgaan overleg gevoerd.

Indien de raad op grond van artikel 89, vierde lid van de wet voornemens is geheimhouding van aan de raad verstrekte informatie op te heffen, indien daarom wordt verzocht door het orgaan dat geheimhouding heeft opgelegd, wordt in een besloten vergadering met het desbetreffende orgaan overleg gevoerd.

Artikel II

De Verordening op de raadscommissies gemeente Haarlem 2022 wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

Artikel 8, tweede lid komt te luiden:

bestaande tekst

nieuwe tekst

  • 2.

    Stukken waaromtrent op grond van de wet geheimhouding is opgelegd, blijven in afwijking van het tweede lid onder berusting van de griffier, die deze stukken digitaal beveiligd ter beschikking stelt aan de commissieleden.

  • 2.

    Informatie van de commissie of aan de commissie verstrekte informatie waaromtrent op grond van hoofdstuk Va van de wet geheimhouding is opgelegd, blijft in afwijking van het tweede lid onder berusting van de griffier, die deze stukken digitaal beveiligd ter beschikking stelt aan de commissieleden.

 

B.

Artikel 20, tweede lid komt te luiden:

bestaande tekst

nieuwe tekst

  • 2.

    In het openbare gedeelte van de vergadering van de commissie wordt ten aanzien van het transcript van de besloten vergadering geheimhouding op grond van de wet opgelegd.

  • 2.

    Deze transcripten worden zo spoedig mogelijk in een besloten vergadering ter vaststelling aangeboden.

  • 3.

    In het openbare gedeelte van de vergadering van de commissie wordt ten aanzien van het transcript van de besloten vergadering geheimhouding op grond van de wet opgelegd.

 

C.

Artikel 21 komt te luiden:

bestaande tekst

nieuwe tekst

Als de raad voornemens is de geheimhouding op te heffen, wordt, als de commissie die geheimhouding heeft opgelegd daarom verzoekt, daarover in een besloten vergadering met de raadscommissie overleg gevoerd.

Als de raad op grond van artikel 89, vierde lid van de wet voornemens is de geheimhouding van aan de raad verstrekte informatie op te heffen, wordt, als de commissie die geheimhouding heeft opgelegd daarom verzoekt, daarover in een besloten vergadering met de commissie overleg gevoerd.

Artikel III

Deze verordening treedt in werking op de dag na die van bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 30 maart 2023,

de griffier,

de voorzitter,

Naar boven