Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan “De Grave Haarle”

Bij de publieksbalie in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal ligt vanaf zaterdag 8 april 2023 gedurende zes weken, tot en met zaterdag 20 mei 2023, het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan “De Grave Haarle” ter inzage.

Het inzien van de stukken kan alleen op afspraak. Een afspraak maken kan via https://afspraken.hellendoorn.nl/ of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer 0548-630 000.

 

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de unieke ID: NL.IMRO.0163.BPHADEGRAVE-ON01 inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link: https://bit.ly/3m41XQ2. Downloaden van de bronbestanden is mogelijk via de link: https://bit.ly/3KcdTHk voor het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt het ontwerpexploitatieplan met de unieke ID: NL.IMRO.0163.EPHADEGRAVE-0N01 inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link: https://bit.ly/435302P. Downloaden van de bronbestanden is mogelijk via de link: https://bit.ly/4124Csv voor het ontwerpexploitatieplan.

 

Het plan omvat een ontwerpbestemmingsplan voor het toelaten van maximaal 65 woningen in de vorm van grondgebonden woningen van vrijstaand tot vijf aaneengebouwd in het gebied aan de noordrand van het dorp Haarle, passend voor de woningbouwbehoefte voor de komende jaren voor het dorp. Het plan voorziet in twee fasen qua uitvoering. Het plan wordt ontsloten via een oostelijke ontsluiting richting de Borgonjensmoat en een zuidelijke ontsluiting richting de Enkweg. In bouwperiode wordt voorzien in een tijdelijke ontsluiting in noordelijke richting, naar de Stationsweg. De tijdelijke ontsluiting maakt geen deel uit van dit bestemmingsplan.

Naast het ontwerpbestemmingsplan ligt ook het ontwerpexploitatieplan ter inzage. De gemeente is geen eigenaar van alle gronden. Het is wel het voornemen van de gemeente om alle gronden in eigendom te krijgen en van daaruit kavels uit te geven aan woningzoekenden in Haarle. Het exploitatieplan voorziet in de mogelijkheid van kostenverhaal voor die situatie dat een eigenaar wil kiezen voor ontwikkeling in eigen beheer. Er loopt een traject van minnelijk overleg tussen gemeente en eigenaren tot verkrijging van de gronden door de gemeente. De gemeente kan het exploitatieplan inzetten in geval van onteigening.

 

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk, mondeling (bij het bovengenoemde loket) of per e-mail een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Hellendoorn, Postbus 200, 7440 AE in Nijverdal (per mail via: gemeente@hellendoorn.nl).

Een zienswijze dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

- uw naam en adres;

- een dagtekening;

- een omschrijving van het bestreden besluit;

- de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

 

Naar boven