Tijdelijke verkeersmaatregelen afsluiting Veerweg Zaltbommel

Burgemeester en wethouders van Zaltbommel;

 

Overwegende dat:

 

- op 29 april 2023 aan de laad- en loskade aan de Veerweg in Zaltbommel een ponton met een bijzonder kunstwerk afmeert;

- het kunstwerk op maandag 1 mei 2023 tussen 8:00 uur en 10:00 op een diepladers geladen wordt voor transport richting Eindhoven;

- het in het belang van de veiligheid en de verkeersveiligheid gewenst is om tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen;

- het betreffende gebied in beheer is bij de gemeente Zaltbommel en dat ons college daarom bevoegd is tot het nemen van een verkeersbesluit.

 

Gelet op:

- het bepaalde in artikel 34 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer;

- het advies van Team Verkeer;

b e s l u i t e n:

I een gedeelte van de Veerweg door middel van het plaatsen van dranghekken met daarop bevestigd een bord C01 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV 1990), voor gesloten te verklaren van vrijdag 28 april 2023 vanaf 17:00 uur tot en met 2 mei 2023 om 13:00 uur;

II op een aantal parkeerplaatsen aan de Veerweg in Zaltbommel door middel van het plaatsen van verkeersborden E04 met onderbord van het RVV 1990 een parkeerverbod in te stellen van vrijdag 28 april 2023 vanaf 17:00 uur tot en met 2 mei 2023 om 13:00 uur Een en ander volgens de bij dit besluit behorende bijlage.

III Daaraan de volgende voorschriften te verbinden:

* hulpverleningsinstanties als brandweer, politie en ambulancedienst moet u te allen tijde doorgang verlenen;

* de hekken en verkeersborden zoals bedoeld onder 1. moet u op de juiste wijze opstellen en na afloop weer verwijderen.

Niet mee eens?

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u daartegen schriftelijk bezwaar maken. Vermeld altijd de redenen van uw bezwaar en het kenmerk van dit besluit. U stuurt uw bezwaarschrift binnen zes weken na de verzenddatum van deze brief naar de gemeente. Dit kan per post of digitaal (via een formulier op de website).

 

Dit besluit treedt direct in werking, ook als u bezwaar maakt. Als u dit niet wilt, vraag dan de Voorzieningenrechter een voorlopige voorziening te treffen. U stelt hiervoor een verzoekschrift op. Dit kan alleen als u ook bezwaar heeft gemaakt en uw zaak spoed heeft. Dit verzoekschrift richt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit kan ook digitaal. Kijk op de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrechtvoor de voorwaarden. Vraagt u een voorlopige voorziening aan, dan moet u griffierecht betalen.

 

Zaltbommel, 30 maart 2023

Namens het college van Zaltbommel,

Afdeling Leefomgeving

 

S. Wakelkamp

Naar boven