Verordening tot wijziging van de Verordening fysieke leefomgeving Zaanstad (vierde tranche)

De raad van de gemeente Zaanstad; gezien het voorstel van het college van 31-01-2023;

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet,

besluit vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de Verordening fysieke leefomgeving Zaanstad:

 

 

 

Artikel I Wijziging verordening

De Verordening fysieke leefomgeving Zaanstad wordt als volgt gewijzigd:

 

 

A. Inhoud komt te luiden:

Inhoudsopgave

 

B. In de inhoudsopgave komt de titel van artikel 3.4 te luiden:

Voorschriften en beperkingen

 

C. Aan artikel 1.1 wordt de volgende begripsbepaling toegevoegd:

  • -

    rechthebbende: degene die over een zaak zeggenschap heeft krachtens eigendom, bezit, beperkt recht of persoonlijk recht;

 

D. In artikel 1.1 worden de volgende begripsbepalingen gewijzigd:

  • -

    gebiedenkaart beschermde bomen: een door de gemeente vastgestelde kaart waarop de gebieden zijn aangewezen waarin een omgevingsvergunning voor het vellen van één of meerdere bomen noodzakelijk is. De gebiedenkaart beschermde bomen wordt ook wel gebiedenkaart kapvergunning genoemd;

  • -

    lijst van beschermde bomen: een door de gemeente vastgestelde lijst van bomen waarvoor een omgevingsvergunning voor het vellen van een of meerdere bomen noodzakelijk is;

 

E. De titel van artikel 3.4 komt te luiden:

Voorschriften en beperkingen

 

F. Artikel 4.11 komt te luiden:

  • 1.

    Burgemeester en wethouders kunnen een boom aanwijzen als beschermde boom op een of meer van de volgende gronden:

    • a.

      de cultuurhistorische waarde van de boom;

    • b.

      de stedelijke en landschappelijke waarde van de boom;

    • c.

      de natuurwaarde van de boom;

    • d.

      de recreatieve waarde van de boom; of

    • e.

      de klimaatwaarde van de boom.

  • 2.

    Burgemeester en wethouders nemen de beschermde boom op in de lijst van beschermde bomen.

  • 3.

    Burgemeester en wethouders kunnen op dezelfde gronden als genoemd in het eerste lid gebieden aanwijzen waarin alle bomen beschermd zijn. De aangewezen gebieden worden opgenomen op de gebiedenkaart beschermde bomen.

  • 4.

    Voor het vellen van een beschermde boom is een omgevingsvergunning voor het vellen van een houtopstand nodig.

 

G. Aan artikel 5.42 wordt een derde lid toegevoegd:

  • 3.

    In situaties waar on-versterkte en versterkte muziek worden gecombineerd, wordt het beschouwd als versterkte muziek.

 

H. Artikel 5.62, eerste lid komt te luiden:

  • 1.

    Het is verboden een ligplaats voor vaartuigen in te nemen, te hebben of beschikbaar te stellen buiten de hiervoor aangewezen gedeelten van het openbaar water zoals bepaald in het Aanwijzingsbesluit ligplaatsen vaartuigen.

 

I. Artikel 5.62, derde lid komt te luiden:

  • 3.

    Het is verboden om zonder ontheffing van burgemeester en wethouders met een vaartuig meer dan 9 dagen per jaar gebruik te maken van een pleisterplaats in de gemeente.

 

J. De titel van artikel 5.68 komt te luiden:

Locaties voor bouwen, herstellen, droogzetten of slopen van vaartuigen en woonschepen

 

K. Artikel 5.68, eerste t/m derde lid komen te luiden (het vierde t/m zesde lid wijzigen niet):

  • 1.

    Het is verboden vaartuigen, woonschepen of onderdelen daarvan te slopen of droog te zetten op andere locaties dan scheepswerven of door burgemeester en wethouders hiervoor aangewezen plaatsen.

  • 2.

    Het is verboden zonder of in afwijking van een vergunning van burgemeester en wethouders in, op of boven openbaar water vaartuigen, woonschepen of objecten te bouwen, te verbouwen of te herstellen.

  • 3.

    Het verbod van lid 2 is niet van toepassing op noodreparaties en kleine reparaties aan vaartuigen of woonschepen die op een ligplaats liggen, onder de voorwaarde dat geen gevaar, schade of hinder valt te verwachten.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt op 1 april 2023 in werking.

 

 

Wijzigingen in de toelichting op de Verordening fysieke leefomgeving Zaanstad (vierde tranche)

 

I De Algemene toelichting komt te luiden:

 

Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Deze wet bundelt wetgeving uit 26 wetten over de fysieke leefomgeving. Onderdelen die onder de fysieke leefomgeving vallen, zijn in ieder geval: bouwwerken, water, watersystemen, bodem, lucht, landschappen, natuur, cultureel erfgoed en werelderfgoed. Dit blijkt uit artikel 1.2 van de Omgevingswet.

 

Het doel van de Omgevingswet is het bereiken en in stand houden van een veilige en gezonde fysieke leefomgeving en het gebruiken en ontwikkelen van de fysieke leefomgeving voor maatschappelijke doelen. Dit blijkt uit artikel 1.3 van de Omgevingswet.

 

Alle gemeentelijke regels over de fysieke leefomgeving worden na invoering van de Omgevingswet samengebracht in één omgevingsplan. De gemeente heeft hiervoor tot eind 2029 de tijd.

 

Als voorbereiding op de Omgevingswet is de Verordening fysieke leefomgeving Zaanstad (VFL) gemaakt. Regels uit verschillende verordeningen zijn hierin samengebracht. De VFL is een tussenstap naar het definitieve omgevingsplan. Na de inwerkingtreding van de Omgevingswet worden de regels vanuit de VFL in fases verwerkt in het definitieve omgevingsplan.

 

De VFL is sinds 1 januari 2020 van kracht en is in tranches aangevuld met regels uit verschillende verordeningen. Bij het omzetten zijn de regels geüniformeerd, verduidelijkt en in een structuur geplaatst, die aansluit bij de Omgevingswet. Het gaat om redactionele wijzigingen, juridisch-technische wijzigingen en actualisatie van beleid. De VFL wordt elk jaar geactualiseerd.

 

In de Verordening fysieke leefomgeving Zaanstad zijn de regels van een aantal verordeningen volledig opgegaan. Deze verordeningen zijn daarom ingetrokken.

Dit betreft:

  • Bouwverordening Zaanstad 2008;

  • Verordening Bodemsanering Zaanstad 2017;

  • Erfgoedverordening 2010 gemeente Zaanstad;

  • Brandbeveiligingsverordening 2012;

  • Rioolaansluitingsverordening;

  • Algemene Verordening ondergrondse infrastructuur (AVOI).

 

In de Verordening fysieke leefomgeving Zaanstad zijn van een aantal andere verordeningen een deel van de regels opgenomen. Deze verordeningen zijn voor het overige van kracht gebleven. Dit betreft:

  • Algemene plaatselijke verordening (APV) Zaanstad 2013;

  • Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Zaanstad;

  • Afvalstoffenverordening Zaanstad 2020.

 

II. Wijzigingen en aanvullingen op de toelichting op artikelen

 

A. De toelichting op artikel 4.11 komt te luiden:

Dit artikel is gebaseerd op het voormalige artikel 4:11 van de APV.

 

Eerste lid

In dit lid wordt de bevoegdheid om een boom aan te wijzen als beschermde boom door de raad overgedragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Verder geeft dit lid de redenen (gronden) aan waarom een boom kan worden aangewezen als beschermde boom. Vanaf dat moment is het vellen van de boom alleen toegestaan wanneer daarvoor door de gemeente een omgevingsvergunning is afgegeven.

 

De aanwijzing gebeurt op eigen initiatief of op verzoek. Het college zal dit verzoek beoordelen aan de hand van criteria zoals genoemd in het bomenbeleidsplan.

 

Tweede lid

De lijst van beschermde bomen geeft een overzicht van de door de raad en het college aangewezen bomen. Voor deze bomen is een omgevingsvergunning voor het vellen van één of meerdere bomen nodig.

 

Derde lid

In dit lid wordt de bevoegdheid om gebieden aan te wijzen door de raad gedelegeerd aan het college van burgemeester en wethouders. In de aangewezen gebieden zijn alle bomen beschermd. De gebieden worden opgenomen in de gebiedenkaart beschermde bomen. Het gevolg is dat voor bomen in die aangewezen gebieden een vergunningsplicht geldt voor het kappen van bomen.

Hiermee wil de gemeente ook het kappen van bomen tegengaan op terreinen die niet of gedeeltelijk openbaar toegankelijk zijn, zoals op het Hembrugterrein of terreinen bij het spoor.

 

Met de gebiedenkaart is een balans gevonden tussen de wens om invloed te hebben op het grootschalig kappen van bomen in Zaanstad en de wens om administratieve lasten te beperken voor bewoners en bedrijven. De gebiedenkaart richt zich onder meer op:

  • bermen en terreinen grenzend aan wegen en spoorwegen;

  • natuurgebieden;

  • bijzondere locaties met veel houtopstand, zoals het Hembrugterrein;

  • schoolpleinen;

  • sportcomplexen;

  • volkstuinen;

  • begraafplaatsen.

 

NB de gebiedenkaart beschermde bomen wordt ook wel gebiedenkaart kapvergunning genoemd.

 

Vierde lid

Dit is een omgevingsvergunning voor het vellen van een houtopstand zoals genoemd in artikel 2.2, eerste lid onder g van de Wabo. Soms zal naast deze omgevingsvergunning nog een vergunning, ontheffing of vrijstelling op grond van de Wet natuurbescherming nodig zijn in verband met de bescherming van vogels en hun nesten in de bomen. In de ministeriële regeling omgevingsrecht (Mor, Staatscourant 2010-5162) zijn indieningsvereisten voor de aanvraag van een omgevingsvergunning opgenomen.

 

B. In de toelichting komt de titel van artikel 3.4 te luiden:

Voorschriften en beperkingen

 

C. De toelichting op artikel 5.42 komt te luiden:

Dit artikel is gebaseerd op het voormalige artikel 4:5 van de APV.

 

Op basis van het Activiteitenbesluit milieubeheer zijn maatwerkvoorschriften vastgesteld voor on-versterkte muziek.

Gemeenten hebben op basis van artikel 2.18, eerste lid, onder f en artikel 2.18 vijfde lid, van het Activiteitenbesluit milieubeheer de bevoegdheid om voor onversterkte muziek regels op te nemen in een gemeentelijke verordening. Gemeenten kunnen op basis van artikel 2.20 voor geluid maatwerkvoorschriften vaststellen.

 

Eerste lid

In dit lid is een maatwerkvoorschrift opgenomen

 

Tweede lid

Om vooral amateurgezelschappen in niet professionele oefenruimtes de kans te geven tot het hobbymatig beoefenen van onversterkte muziek, is voor hen de mogelijkheid gecreëerd om een aantal uur in de week uitgezonderd te zijn van de geluidsniveaus. In dit lid wordt gesproken over oefenen. Op deze manier worden festiviteiten en optredens voor publiek uitgesloten. Er is sprake van oefenen als men muziek maakt zonder dat er publiek aanwezig is.

 

Derde lid

Wanneer onversterkte muziek wordt gecombineerd met versterkte muziek dan is dit artikel niet van toepassing. Dan gelden de regels uit het Activiteitenbesluit milieubeheer voor versterkte muziek.

 

D. De toelichting op artikel 5.62 komt te luiden:

Dit artikel is gebaseerd op de voormalige artikelen 5:25 en 5:25a van de APV.

 

Eerste lid

Door de gemeente worden ligplaatsen en pleisterplaatsen aangewezen, die bedoeld zijn voor tijdelijk gebruik door vaartuigen. Deze worden zo gekozen dat de scheepsvaart er geen hinder van ondervindt.

De aangewezen ligplaatsen zijn opgenomen in het geldende Aanwijzingsbesluit ligplaatsen vaartuigen.

 

Tweede lid

Pleisterplaatsen bieden voor recreatievaartuigen een tijdelijke ligplaats. Bijvoorbeeld om de Zaanstreek te bekijken. Om dit gebruik voor iedereen te borgen is de maximale aanleg duur per pleisterplaats 3 x 24 uur.

 

Derde lid

Om het recreatieve gebruik voor iedereen te borgen is het maximale gebruik per pleisterplaats in Zaanstad beperkt tot 9 dagen per jaar.

 

Vierde lid

Deze ligplaatsen voor vaartuigen zijn niet bedoeld voor woonschepen en woonarken.

Voor woonschepen zijn bij (woonschepen)verordening specifieke regels gesteld en worden specifieke ligplaatsen aangewezen.

 

E. De titel van artikel 5.68 komt te luiden:

Artikel 5.68 Locaties voor bouwen, herstellen, droogzetten of slopen van vaartuigen en woonschepen

 

F. De toelichting op artikel 5.68 eerste lid komen te luiden:

Dit artikel is gebaseerd op de voormalige artikelen 5:41 van de APV.

 

Eerste lid

Het is verboden een vaartuig of woonschip of een onderdeel daarvan te bouwen, herstellen, droog te zetten of te slopen buiten de locaties die voor deze activiteiten zijn bedoeld. Deze activiteiten zijn verboden omdat hierbij de veiligheid en het milieu en de leefomgeving in het geding kunnen zijn.

 

Deze activiteiten worden op een werf uitgevoerd met een vergunning op basis van de Wet milieubeheer.

 

G. De Transponeringstabel Verordening fysieke leefomgeving komt te luiden:

Onderwerp

Artikel VFL

Was gebaseerd op

Begripsbepalingen

Artikel 1.1

Artikel 1 diverse verordeningen

Toepassingsbereik

Artikel 1.2

Nieuw artikel

Doelen van de verordening

Artikel 1.3

Nieuw artikel

Doel van de regels

Artikel 2.1

Nieuw artikel

Algemene zorgplicht voor de fysieke leefomgeving

Artikel 2.2

Nieuw artikel 1.6 Omgevingswet

Zorgplicht bij activiteit met nadelige gevolgen

Artikel 2.3

Nieuw artikel 1.7 Omgevingswet

Zorgplicht voor toestand object op openbare plaats

Artikel 2.4

Nieuw artikel

Zorgplicht voor toestand onroerend cultureel erfgoed

Artikel 2.5

Onderdeel van de artikelen 10, 17 en 23 van de Erfgoedverordening

Zorgplicht voor toestand van sloten en wateren

Artikel 2.6

Artikel 4:9 APV

Zorgplicht voor toestand niet-openbare riolen en putten buiten gebouwen

Artikel 2.7

Artikel 4:9 APV

Zorgplicht voor (telecom)kabels en leidingen

Artikel 2.8

Artikel 3:3 AVOI

Gedoogplicht voorzieningen voor verkeer en verlichting

Artikel 2.9

Artikel 2:21 APV

Verbod oplaten van ballonnen

Artikel 2.10

Artikel 4:9a APV

Verbod houtopstanden of objecten onder hoogspanningslijn

Artikel 2.11

Artikel 2:22 APV

Meldplicht bij brand of broei

Artikel 2.15

Artikel 6 Brandbeveiligingsverordening

Verbod dumpen stoffen of voorwerpen

Artikel 2.16

Artikel 15 Afvalstoffenverordening Zaanstad 2020

Zorgplicht voorkomen en verwijderen zwerfafval in de openbare ruimte

Artikel 2.17

Artikel 16 Afvalstoffenverordening Zaanstad 2020

Zorgplicht voorkomen en verwijderen zwerfafval rondom verkooppunten

Artikel 2.18

Artikel 17 Afvalstoffenverordening Zaanstad 2020

Verbod verontreinigen van de weg

Artikel 2.19

Artikel 18 Afvalstoffenverordening Zaanstad 2020

Verbod opslaan afval in de openlucht

Artikel 2.20

Artikel 19 Afvalstoffenverordening Zaanstad 2020

Verbod plaatsen van autowrakken en onderdelen in de openbare ruimte

Artikel 2.21

Artikel 20 Afvalstoffenverordening Zaanstad 2020 (blijft ook van kracht)

Verhouding tot de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Artikel 3.1

Nieuw artikel

Indienen aanvraag en melding

Artikel 3.2

Diverse verordeningen

Beslistermijn

 

Artikel 3.3

Diverse verordeningen

Voorschriften

 

Artikel 3.4

Diverse verordeningen

Algemene weigeringsgronden

Artikel 3.5

Diverse verordeningen

Algemene wijzigings- en intrekkingsgronden

Artikel 3.6

Diverse verordeningen

Adviescommissie Welstand en Monumenten Zaanstad

Artikel 3.7

Hoofdstuk 9 en bijlage 9 van Bouwverordening

Gemeentelijk erfgoedregister

Artikel 3.8

Artikel 2 en 12 model Erfgoedverordening 2016

Doel van aanwijzen gemeentelijk cultureel erfgoed

Artikel 4.1

Nieuw artikel

(Voornemen tot) Aanwijzing als gemeentelijk monument

Artikel 4.2

Artikelen 5 en 6 model Erfgoedverordening 2016

Voorbescherming

Artikel 4.3

Artikel 7 model Erfgoedverordening 2016

Beslistermijn en inhoud aanwijzingsbesluit

Artikel 4.4

Artikel 9 model Erfgoedverordening 2016

Bekendmaking aanwijzingsbesluit en inschrijving erfgoedregister

Artikel 4.5

Artikel 10 model Erfgoedverordening 2016

Voorlopige aanwijzing als gemeentelijk monument

Artikel 4.6

Artikel 11 model Erfgoedverordening 2016

Wijziging, intrekking en vervallen van de aanwijzing als gemeentelijk monument

Artikel 4.7

Artikelen 8 en 9 Erfgoedverordening 2010

Aanwijzing als beschermd gemeentelijk stads- of dorpsgezicht

Artikel 4.8

Artikel 18 model Erfgoedverordening 2016

Wijziging, intrekking en vervallen van de aanwijzing als beschermd gemeentelijk stads- of dorpsgezicht

Artikel 4.9

Artikel 19 model Erfgoedverordening 2016

Doel van aanwijzen van beschermde bomen

Artikel 4.10

Nieuw artikel

Aanwijzing als beschermde boom

Artikel 4.11

Artikel 4:11 APV

Doel van aanwijzen ligplaatsen voor vaartuigen

Artikel 4.12

Nieuw artikel

Aanwijzing van ligplaatsen voor vaartuigen

Artikel 4.13

Artikel 5:25 APV

Op wie van toepassing

Artikel 5.1

Nieuw artikel

Doel van de regels over bodem en bodemsanering

Artikel 5.2

Nieuw artikel

Verbod tot bouwen op verontreinigde bodem

Artikel 5.3

Artikelen 2.4.1 en 2.4.2 Bouwverordening

Bodemonderzoek

Artikel 5.4

Artikel 2.1.5 Bouwverordening

Melden en aanvragen beschikking bodemsanering

Artikel 5.5

Artikel 3 verordening Bodemsanering

Het Bodemsaneringsplan

Artikel 5.6

Artikel 4 verordening Bodemsanering

Melding wijziging bodemsaneringsplan

Artikel 5.7

Artikel 5 verordening Bodemsanering

Melding start en einde bodemsanering

Artikel 5.8

Artikel 6 verordening Bodemsanering

Het bodemevaluatieverslag

Artikel 5.9

Artikel 7 verordening Bodemsanering

Het bodemnazorgplan

Artikel 5.10

Artikelen 1 en 8 verordening Bodemsanering

Bodemsanering in opdracht van burgemeester en wethouders

Artikel 5.11

Artikel 9 verordening Bodemsanering

Aanleggen, in stand houden, opruimen van (telecom)kabels of leidingen

Artikel 5.12

Artikel 2.1, eerste tot en met derde lid AVOI

Spoedeisende werkzaamheden

Artikel 5.13

Artikel 2.1, vierde lid AVOI

Aanvraag en melding

Artikel 5.14

Artikelen 2.2 en 2.3 AVOI.

Voorschriften, beperkingen

Artikel 5.15

Artikel 2.5 AVOI

Wijziging en intrekking

Artikel 5.16

Artikel 2.6 AVOI

Overleg en afstemming tijdens planvorming

Artikel 5.17

Artikel 3.5 AVOI

Medegebruik van voorzieningen

Artikel 5.18

Artikel 3.1 AVOI

Verplichtingen telecomaanbieder

Artikel 5.19

Artikel 3.2 AVOI

Meldplicht verontreiniging, gevaar, schade en hinder

Artikel 5.20

Artikel 3.4 AVOI

Herstraat- en degeneratiekosten

Artikel 5.21

Artikel 3.7 AVOI

Aanleggen, in stand houden, opruimen van (telecom)kabels of leidingen

Artikel 5.22

Artikel 2.1, eerste tot en met derde lid AVOI

Spoedeisende werkzaamheden

Artikel 5.23

Artikel 2.1, vierde lid AVOI

Aanvraag en melding

Artikel 5.24

Artikelen 2.2 en 2.3 AVOI.

Voorschriften, beperkingen

Artikel 5.25

Artikel 2.5 AVOI

Weigeringsgronden

Artikel 5.26

Artikel 2.5 AVOI

Wijziging en intrekking

Artikel 5.27

Artikel 2.6 AVOI

Overleg en afstemming tijdens planvorming

Artikel 5.28

Artikel 3.5 AVOI

Verplichtingen netbeheerder

Artikel 5.29

Artikel 3.2 AVOI

Meldplicht verontreiniging, gevaar, schade en hinder

Artikel 5.30

Artikel 3.4 AVOI

Nadeelcompensatie

Artikel 5.31

Artikel 3.6 AVOI

Herstraat- en degeneratiekosten

Artikel 5.32

Artikel 3.7 AVOI

Doel van de regels in deze paragraaf

Artikel 5.33

Nieuw artikel

Aanleggen rioolaansluiting

Artikel 5.34

Nieuw artikel

Eigendom rioolaansluiting

Artikel 5.35

Artikelen 7, 11, 12, 13 en 15 Rioolaansluitingsverordening

Kosten rioolaansluiting

Artikel 5.36

Artikelen 6, 9, 10 en 14 Rioolaansluitingsverordening

Verwijderen septic tanks

Artikel 5.37

Artikel 5 Rioolaansluitingsverordening

(Aanwijzing) collectieve festiviteiten

Artikel 5.40

Artikel 4:2 APV

Het ten gehore brengen van onversterkte muziek

Artikel 5.42

Artikel 4:5 APV

Geluidhinder door geluidsapparaat, machine of handelingen in de openlucht

Artikel 5.43

Artikel 4:6 APV

Plaatsen van objecten op een openbare plaats

Artikel 5.50

Artikel 2:10 APV

Aanleggen, beschadigen en veranderen van een weg

Artikel 5.51

Artikel 2:11 APV

Maken of veranderen van een uitweg

Artikel 5.52

Artikel 2:12 APV

Maken en onderhouden geveltuintjes

Artikel 5.53

Nieuw, onderdeel van nadere regels bij plaatsing van objecten op openbare plaatsen bij artikel 5.50 vierde lid van de Verordening fysieke leefomgeving Zaanstad

Doel en reikwijdte van regels over openbaar water

Artikel 5.60

Nieuw artikel

Plaatsen objecten in, bij, boven of op openbaar water

Artikel 5.61

Artikel 5:24 APV

Innemen ligplaats voor vaartuigen

Artikel 5.62

Artikelen 5:25 en 5:25a APV

Beschadigen waterstaatswerken

Artikel 5.63

Artikel 5:28 APV

Gebruiken vaartuigen als opslagplaats of bedrijfsruimte

Artikel 5.64

Artikel 5:37 APV

Breken van ijs

Artikel 5.65

Artikel 5:38 APV

Opleggen vaartuigen

Artikel 5.66

Artikel 5:39 APV

Baggeren

Artikel 5.67

Artikel 5:40 APV

Bouwen, herstellen, droogzetten en slopen vaartuigen

Artikel 5.68

Artikel 5:41 APV

Gebruiken hoofdmotor of hulpmotor op ligplaatsen

Artikel 5.69

Artikel 5:43b APV

Doel en grondslag van deze paragraaf

Artikel 5.71

Nieuw artikel

Advies omgevingsvergunning gemeentelijk, provinciaal of rijksmonument

Artikel 5.73

Artikelen 16 en 17 erfgoedverordening 2010

Voorbescherming gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht

Artikel 5.74

Artikel 22 Erfgoedverordening 2010

Slopen in gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht

Artikel 5.75

Artikel 20 model Erfgoedverordening 2016

Vangnet archeologie

Artikel 5.76

Artikel 23 model Erfgoedverordening 2016

Gebruik bouwwerk als nachtverblijf

Artikel 5.77

Artikel 7.3.1 Bouwverordening

Energieprestatiecoëfficiënt (EPC)

Artikel 5.78

Vervallen

Vellen van boom

Artikel 5.80

Artikel 4:11 APV

Herplantplicht

Artikel 5.81

Artikel 4:12 APV

Specifieke indieningsvereisten

Artikel 5.82

Nieuw artikel

Specifieke weigeringsgronden

Artikel 5.83

Artikel 4:11 APV

Snoeien, knotten en kandelaberen

Artikel 5.84

Artikel 4:11 APV

Bestrijden iepziekte

Artikel 5.85

Artikel 4:11a APV

Toezichthouders

Artikel 7.1

Bundeling van de relevante regels uit de zes verordeningen.

Strafbaarstelling

Artikel 7.2

Bundeling van de relevante regels uit de zes verordeningen.

Wijziging van regelingen

Artikel 8.1

Nieuw artikel

Intrekking van regelingen

Artikel 8.2

Nieuw artikel

Nieuwe grondslag nadere regels en aanwijzingsbesluiten

Artikel 8.3

Nieuw artikel

Overgangsbepalingen

Artikel 8.4

Nieuw artikel

Bouwverordening

Artikel 8.5

Nieuw artikel

Inwerkingtreding

Artikel 8.6

Nieuw artikel

Citeertitel

Artikel 8.7

Nieuw artikel

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 9 maart 2023.

De voorzitter

De griffier

Naar boven