Herstelbesluit bestemmingsplan bedrijventerrein De Veken 4, gemeente Opmeer

Het college van burgemeester en wethouders van Opmeer maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 6 april 2023 tot en met 18 mei 2023 voor eenieder ter inzage ligt:

Het bij raadsbesluit van 30 maart 2023 gewijzigd vastgestelde Chw-plan / bestemmingsplan bedrijventerrein De Veken 4.

Op de procedure is de Crisis- en herstelwet van toepasing.

 

Inhoud

Tegen het raadsbesluit van 17 februari 2022, waarbij het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein De Veken 4 is vastgesteld, is beroep ingesteld. Naar aanleiding van de behandeling van dit beroep heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 28 december 2022 een tussenuitspraak gedaan. De tussenuitspraak geeft de gemeenteraad de mogelijkheid om gebreken die in het raadsbesluit en in het bestemmingsplan aan het licht zijn gekomen te herstellen. Het gaat daarbij om de volgende onderdelen:

 

  • 1.

    opstellen van een nadere motivering waarom de gevolgen van het plan evenredig zijn voor het recreatiepark en de eigenaren van recreatiewoningen op het park;

  • 2.

    opstellen van een nadere motivering voor de locatiekeuze van het bedrijventerrein De Veken 4;

  • 3.

    verduidelijking van de planregels zodat duidelijk is wat onder onevenredige milieuhinder wordt verstaan, en dat duidelijk is wat de reikwijdte van de bevoegdheid is;

  • 4.

    aanpassen van planregel 4.7.1.

Artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht biedt de mogelijkheid om de gebreken in het oorspronkelijke vaststellingsbesluit te wijzigen door het nemen van een zogenaamd herstelbesluit.

 

Ter inzage

Het herstelbesluit, de toelichting en de gewijzigde verbeelding kunt u inzien via:

  • 1.

    De gemeente website: www.opmeer.nl 

  • 2.

    Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het plan vinden via het plan-ID-nummer: NL.IMRO.0432.BPVeken4-VA03.

  • 3.

    Ook kunt u het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij de informatiebalie van het gemeentehuis van Opmeer, Klaproos 1 te Opmeer.

     

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat in het beroepschrift moet worden aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Beroep

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het herstelbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500AE Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep.

Tegen het eerdere raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan De Veken 4 is reeds beroep ingesteld door een aantal partijen. Op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht hebben deze beroepen, van rechtswege, mede betrekking op het herstelbesluit. Degenen die al beroep hebben ingesteld tegen het eerdere raadsbesluit, hoeven niet opnieuw beroep in te stellen.

Een afschrift van dit besluit wordt daarom onverwijld toegezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroep schorst de werking van een besluit niet. Daarvoor moet naast het instellen van beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Meer informatie hierover staat op de website van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: https://www.raadvanstate.nl/contact/post-mail/ 

Naar boven