Ontwerpbestemmingsplan 'Herinrichting Ooijse Graaf'

Burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Groen Groesbeek’ gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het plan maakt de realisatie van een groot oppervlak aan moerasnatuur mogelijk, aansluitend aan een nieuw te realiseren waterplas. Tegelijkertijd moet deze nieuwe natuur ervoor zorgen dat er meer water vastgehouden wordt (klimaatbuffer) om voldoende water beschikbaar te hebben voor natuur en landbouw. Verder wordt de natuur beleefbaar gemaakt door het aanleggen van wandelroutes en extensief recreatieve voorzieningen. Tot slot biedt het plan de mogelijkheid om het huidige akkerbouwbedrijf om te vormen naar een toekomstbestendig en natuurinclusief landbouwbedrijf.

De economische basis voor deze gebiedsontwikkeling ligt in een tijdelijke zandwinning. Hiermee wordt invulling gegeven aan de maatschappelijke behoefte aan lokaal gewonnen schone bouwgrondstoffen en wordt tegelijkertijd de inrichting en de omvorming van agrarische gronden naar natuur mogelijk gemaakt. De ontgronding en de realisatie van het inrichtingsplan duurt 4 tot 6 jaar.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Herinrichting Ooijse Graaf’ ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening met ingang van 4 april 2023 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1945.BPOOIJSEGRAAF-ONW1

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 in Groesbeek. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer M. van den Berg, telefoonnummer 06 14 62 31 32 of mevrouw M. Hagemans, telefoonnummer 06 14 31 90 51.

Zienswijzen

Een ieder kan binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Berg en Dal, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen. Voor meer informatie of het mondeling indienen van een zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 024.

Groesbeek, 3 april 2023

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal,

Namens deze:

Mw. K. van der Velden, teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling

Naar boven