Ontwerp omgevingsvergunning “Brouwerlaan 24, Hillegom” ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de ontwerp omgevingsvergunning voor ‘het bouwen van 6 woningen’ op de locatie Brouwerlaan 24 in Hillegom ter inzage ligt.

Plangebied

De projectlocatie is gelegen aan de Brouwerlaan 24 te Hillegom en is kadastraal bekend onder nummer 4770 sectie C van de gemeente Hillegom. Ten noorden van de projectlocatie is de Brouwerlaan gelegen die in westelijke richting ontsluit op de Hoofdstraat. In oostelijke richting ontsluit de Brouwerlaan op de Sportlaan.

Inhoud plan

De vergunningaanvraag heeft betrekking op het realiseren van 6 grondgebonden woningen op de locatie Brouwerlaan 24 in Hillegom. Binnen de projectlocatie is onder andere een woonhuis, kapschuur, kippenhok en diverse tuinhuisjes gelegen. Het voorgenomen initiatief voorziet in de realisatie van zes nieuwbouwwoningen en zestien parkeerplaatsen. De bestaande bebouwing ter plaatse van de projectlocatie zal ten behoeve van het plan gesloopt worden. Met dit bouwplan wordt aansluiting gezocht met het bestaande straatbeeld van de Brouwerlaan.

In het geldende bestemmingsplan “Elsbroek” heeft deze locatie de bestemming ‘Wonen’, met gedeeltelijk de functieaanduiding ‘specifieke vorm van wonen – afwijkend gebruik’. Hierbinnen is wonen toegestaan ten behoeve van het bestaande aantal woningen. Het voorgenomen initiatief is in strijd met het bestemmingsplan “Elsbroek”. Het initiatief wordt deels buiten het bestaand bouwvlak beoogd, binnen de functieaanduiding ‘specifieke vorm van wonen – afwijkend gebruik’, waar geen bouwvlak geldt. Tevens worden meer woningen gerealiseerd dan op grond van het bestemmingsplan is toegestaan. De maximale bouw- en goothoogte wordt als gevolg van het initiatief overschreden en het plan in strijd met de bouwaanduiding ‘vrijstaand’, aangezien de woningen slechts deels binnen deze aanduiding gerealiseerd worden. Het bouwplan gaat uit van een goothoogte van 6 meter en een bouwhoogte van maximaal 9,9 meter. Tot slot wordt ook de diepte van hoofdgebouwen die niet meer bedragen dan 15 meter ter plaatse van de aanduiding ‘vrijstaand’ overschreden.

De aanvraag betreft het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, lid 1, onder c en artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Op basis van de aangeleverde ruimtelijke onderbouwing is geconstateerd dat sprake is van een goede ruimtelijke ordening. Het ontwerpbesluit is gereed om ter inzage te leggen.

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken liggen vanaf woensdag 5 april 2023 tot en met dinsdag 16 mei 2023 ter inzage.

We werken alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om het ontwerpbesluit in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Jan den Braber van het Domein Ruimte of met Jean–Michel Berfelo van domein Publiekservice via telefoonnummer 14 0252 of via de e-mail: j.denbraber@hltsamen.nl en j.berfelo@hltsamen.nl.

Inzien

De digitale versie van deze omgevingsvergunning kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.hillegom.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘ontwerp omgevingsvergunning ‘Brouwerlaan 24, Hillegom’’ vindt u een link naar de digitale omgevingsvergunning.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hillegom, Postbus 32, 2180 AA Hillegom; telefoonnummer 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Hillegom via e-mailadres: gemeente@hillegom.nl

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Jean-Michel Berfelo van domein Publiekservice via 14 0252 of via de e-mail: j.denbraber@hltsamen.nl en j.berfelo@hltsamen.nl.

 

Naar boven