Verleende APV vergunning Circus Bolalou

De onderstaande verleende APV-vergunning is door de burgemeester en/ of het college van burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde datum verzonden naar de betreffende aanvrager:

 

Grasveld aan de Pauwstraat, Wijchen evenementenvergunning, geluidsontheffing en ontheffing zondagswet verleend en verzonden op 29 maart 2023.

 

Hoe maakt u bezwaar tegen dit besluit?

 

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u daartegen bezwaar maken. Dat doet u door een brief te schrijven aan de instantie die het besluit heeft genomen. In de meeste gevallen is dat het college van burgemeester en wethouders. Maar het kan ook gaan om een besluit van de raad of de burgemeester.

 

U stuurt uw bezwaar aan het college van burgemeester en wethouders (of raad of burgemeester) van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen.

 

Let op: uw bezwaarschrift per e-mail indienen is niet mogelijk!

 

 

Bezwaarschrift

 

De brief waarmee u bezwaar maakt heet bezwaarschrift.

 

In uw bezwaarschrift moet het volgende staan:

a. uw naam en adres

b. de datum

c. een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt

d. de reden waarom u bezwaar maakt Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen en stuur zo mogelijk een kopie mee van het besluit waartegen u bezwaar maakt.

 

Termijn

 

U heeft zes weken de tijd om bezwaar te maken. Deze termijn begint op de dag na de bekendmaking van het besluit: dat is de dag ná de datum, waarop het besluit is verzonden. Uw bezwaar moet vóór het einde van de termijn bij ons binnen zijn.

 

Voorlopige voorziening

 

Wanneer u bezwaar maakt, blijft het besluit - in ieder geval totdat een beslissing op het bezwaarschrift is genomen - in stand. Om te voorkomen dat er onherstelbare gevolgen ontstaan, kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland om een voorlopige voorziening vragen. Dat is een tijdelijke oplossing, die geldt totdat op uw bezwaar is beslist. In het geval van een omgevingsvergunning kan zo’n voorziening inhouden, dat voorlopig niet gebouwd mag worden.

 

Een verzoek om een voorlopige voorziening wordt op korte termijn behandeld. U stuurt uw schriftelijke verzoek aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

 

Voor een voorlopige voorziening betaalt u een vergoeding: griffierecht. Een natuurlijk persoon betaalt bij de rechtbank € 50, - voor zaken die betrekking hebben op uitkering, huurtoeslag of belastingzaken. Voor de overige zaken betaalt een natuurlijk persoon € 184,-. Een rechtspersoon (vereniging, stichting, NV, BV) betaalt altijd € 365, -. Deze bedragen gelden vanaf 1 januari 2023.

 

Digitaal voorlopige voorziening instellen

 

Het is ook mogelijk om digitaal een verzoekschrift in te dienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Nog vragen?

 

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met de secretaris van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Wijchen, te bereiken via 088 – 432 70 00.

Naar boven