Vastgesteld bestemmingsplan “4 woningen aan de Napoleonsbaan Noord te Baarlo” en besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de raad op 21 maart 2023 het bestemmingsplan “4 woningen aan de Napoleonsbaan Noord te Baarlo” heeft vastgesteld. Ook is het bijbehorende besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai definitief gemaakt.

Zowel het bestemmingsplan als het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai liggen inclusief alle bijbehorende stukken ter inzage.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied aan de Napoleonsbaan Noord in Baarlo. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van 4 woningen tussen de bestaande huisnummers 33 en 35 mogelijk. Voor de woningen is het bovendien noodzakelijk dat een hogere grenswaarde voor het wegverkeerslawaai wordt vastgesteld.

Termijn van inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai liggen ter inzage van 4 april 2023 tot en met 15 mei 2023.

Inzien bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Alle stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

  • op www.ruimtelijkeplannen.nl via het IDN-nummer: NL.IMRO.1894.BPL0189-VG01;

  • op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl;

  • op papier in te zien bij de publieksbalie van het Huis van de Gemeente.

Indienen beroep

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn loopt tot en met de laatste dag van de terinzagelegging, dus tot en met 15 mei 2023.

Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai niet. Het is mogelijk om, als beroep is ingesteld, binnen de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State om een voorlopige voorziening te vragen. Er moet dan wel sprake zijn van een spoedeisend belang.

De (voorzitter van de) Afdeling bestuursrechtspraak brengt griffierecht in rekening voor het instellen van beroep en ook het verzoek om een voorlopige voorziening. Overigens is het mogelijk om digitaal te procederen. Meer informatie over de rechtsgang naar en bij de Afdeling bestuursrechtspraak is te vinden op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Wanneer tre den het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai in werking?

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai treden in werking als na afloop van de beroepstermijn geen beroep is ingesteld of wel beroep is ingesteld maar geen verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de medewerkers front-office van team Vergunningen, toezicht en handhaving via e-mailadres info@peelenmaas.nl of via telefoonnummer 077 - 306 66 66.

 

Panningen, 3 april 2023

Naar boven