Wijziging van het Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2020

Het college van burgemeester en wethouders van Gouda;

 

gelezen het voorstel van 23 maart 2023;

 

gelet op de wijziging van de Algemene plaatselijke verordening 2020 van 14 maart 2023 en op het Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2020;

 

gelet op hun besluit van 22 november 2022 tot aanwijzing van vuurwerkvrije zones voor de jaarwisseling van 2022 en 2023, dat is gebaseerd op artikel 2:39 van de APV (nr 6663) en hun wens om deze plaatsen permanent aan te wijzen;

 

gelet op het gewijzigde artikel 5:6 van de Algemene plaatselijke verordening Gouda 2020, op basis waarvan plaatsen kunnen worden aangewezen waarbinnen het verboden is om fietsen, bromfietsen of vergelijkbare voertuigen te parkeren, en plaatsen waarbinnen fietsen, bromfietsen of vergelijkbare niet langer dan een vastgestelde periode onafgebroken mogen worden geparkeerd;

 

gelet op de wens vanuit de doelen verbonden aan het aanwijzen van de gebieden en vanuit de uitvoeringspraktijk om de eerder aangewezen gebieden aan te passen;

 

besluit:

 

de volgende wijziging van het Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2020 vast te stellen;

Artikel 1  

  • 1.

    Artikel 5 van het Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2020 (hierna: het Aanwijsbesluit) komt als volgt te luiden:

     

    • 1.

      De volgende openbare plaatsen worden aangewezen als plaatsen, waar het verboden is om consumentenvuurwerk te gebruiken, als bedoeld in artikel 2:39, eerste lid, van de APV:

      Groenhovenpark

      De Groene Wal en Dierenopvangcentrum Gouda

      Noorderhout en Ruiterclub Bloemendaal

      ’t Groene Eiland

      Steinse Groen (voor zover op het grondgebied van Gouda gelegen)

      Volière Van Bergen IJzendoornpark

      Houtmansplantsoen

      Baden Powelplantsoen

      Gouds Geschenk

      Polderpark Oostpolder

      Het Veenweidepark / Gouderakse Tiendweg

      De Goudse Hout

      Dierenweide Goverwelle

      Groene Hart Ziekenhuis

      Zorginstelling Martha Flora

      Zorginstelling Irishof

      Zorginstelling Prinsenhof

      Zorginstelling Savelberg

      Zorginstelling Olympiadehuis Gouda

      Huize Groeneweg

      Huize Winterdijk

    • 2.

      De exacte plaatsen zijn aangegeven op de bij dit besluit behorende kaart 3 ’Vuurwerkverbod’.

  • 2.

    Kaart 3 ‘Vuurwerkverbod’ wordt vervangen door Kaart 3 ‘Vuurwerkverbod’, dat bij dit besluit is gevoegd.

Artikel 2  

  • 1.

    Artikel 8 van het Aanwijsbesluit komt als volgt te luiden:

     

    Artikel 8 Verbod parkeren van fietsen, bromfietsen of vergelijkbare voertuigen

    • 1.

      De volgende plaatsen, met uitzondering van de daarin aanwezige en daarvoor bestemde parkeervoorzieningen als bedoeld in artikel 5:6, vierde lid, van de APV, worden aangewezen als plaats, waar geen fietsen en bromfietsen of vergelijkbare voertuigen mogen worden geparkeerd, als bedoeld in artikel 5:6, eerste lid van de APV, zoals aangegeven op kaart 4 ‘Verbod parkeren van fietsen en bromfietsen’:

      • -

        Noordzijde Station Gouda;

      • -

        Zuidzijde Station Gouda;

      • -

        een deel van de Kleiweg.

    • 2.

      De volgende plaatsen worden aangewezen als plaats, waar fietsen en bromfietsen of vergelijkbare voertuigen mogen worden geparkeerd, als bedoeld in artikel 5:6, tweede lid van de APV, zoals aangegeven op kaart 4 ‘Verbod parkeren van fietsen, bromfietsen of vergelijkbare voertuigen’. Het is verboden op deze plaatsen fietsen of bromfietsen of vergelijkbare voertuigen langer dan 14 dagen onafgebroken te parkeren:

      • -

        Noordzijde Station Gouda, met uitzondering van de bewaakte fietsenstalling;

      • -

        Zuidzijde Station Gouda;

      • -

        Regentesseplantsoen.

    • 3.

      De volgende plaats wordt aangewezen als plaats, waar fietsen en bromfietsen of vergelijkbare voertuigen mogen worden geparkeerd, als bedoeld in artikel 5:6, tweede lid van de APV, zoals aangegeven op kaart 4 ‘Verbod parkeren van fietsen, bromfietsen of vergelijkbare voertuigen’. Het is verboden op deze plaats fietsen of bromfietsen of vergelijkbare voertuigen langer dan 3 uur onafgebroken te parkeren:

      • -

        Het gedeelte van het voorplein van het Burgemeester Jamesplein voor het Huis van de Stad (Noordzijde Station Gouda), zoals aangegeven op kaart 4 ‘Verbod parkeren van fietsen, bromfietsen of vergelijkbare voertuigen’.

  • 2.

    Kaart 4 ‘Verbod parkeren van fietsen en bromfietsen’ wordt vervangen door Kaart 4 ‘Verbod parkeren van fietsen, bromfietsen of vergelijkbare voertuigen’, die bij dit besluit is gevoegd.

  • 3.

    Aan de toelichting van het Aanwijsbesluit wordt de volgende tekst toegevoegd:

     

Artikel 8 Verbod parkeren van fietsen, bromfietsen of vergelijkbare voertuigen

 

Dit artikel ziet op de aanwijzing van plaatsen waar fietsen, bromfietsen of vergelijkbare voertuigen voor maximaal een bepaalde periode of in het geheel niet mogen worden geparkeerd (behoudens in de aanwezige parkeervoorzieningen). Als op de aangewezen plaatsen voorzieningen zijn aangebracht of geplaatst, die bestemd zijn voor het parkeren van deze voertuigen, zoals fietsenrekken, goten of vakken, dan dienen de voertuigen in de voorzieningen te worden geplaatst. Het is niet toegestaan om de fietsen buiten de rekken te plaatsen. Voor meer informatie wordt verwezen naar de toelichting van artikel 5:6 e.v. van de APV Gouda 2020.

Artikel 3  

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking ervan.

Artikel 4  

Dit besluit wordt aangehaald als: Tweede wijziging van het Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2020.

Aldus besloten in de vergadering van 28 maart 2023.

Burgemeester en wethouders van Gouda,

de secretaris,

drs. R.C. Bakker

de burgemeester,

mr. drs. P. Verhoeve

 

bezwaarmogelijkheden

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van verzending/uitreiking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Gouda.

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op.

 

Het bezwaarschrift moet tenminste uw naam en adres bevatten, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en de gronden van het bezwaar en voorzien zijn van uw handtekening.

Voorts wordt u verzocht een afschrift van het bestreden besluit mee te sturen en kenbaar te maken op welk telefoonnummer u bereikbaar bent.

Het bezwaarschrift moet u sturen naar het College van burgemeester en wethouders, Centraal Juridische Afdeling, Postbus 1086, 2800 BB te Gouda.

 

Desgewenst kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken.

Voor de behandeling van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd. De griffie van de rechtbank zendt ter betaling een acceptgiro toe.

Bijlage Kaart 3 : Vuurwerkverbod

 

Bijlage Kaart 4 : Verbod parkeren van fietsen, bromfietsen of vergelijkbare voertuigen

 

Naar boven