Enkelvoudige gunning voor een peilput t.b.v. mijnwater aan de Hommerterweg

Perceelinformatie: plaatselijk bekend als de parkeerplaats gelegen aan de Hommerterweg te Schinnen

Adres: Hommerterweg, in de buurt gelegen van Hommerterweg 6

Perceel: (een deel van) kadastraal perceel Schinnen, Sectie G, 1255 Perceelgrootte: c.a. 9 m2

Voornemen tot enkelvoudige gunning 

De gemeente Beekdaelen is voornemens om voor het in de aanhef genoemde perceel een opstalrecht te verlenen voor de plaatsing van een peilput. Het opstalrecht wordt verleend aan de provincie Limburg.

Criteria en motivering 

De gemeente Beekdaelen meent op basis van de onderstaande criteria dat de provincie Limburg de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de locatie en de daaruit voortvloeiende opstalrechten.  

Algemeen

De gemeente heeft geen (toekomstige) plannen met de locatie en de gewenste invulling voldoet aan het vigerende bestemmingsplan dat op de locatie rust.

Lokaal en algemeen belang 

In het kader van de monitoring na-ijlende effecten mijnbouw Limburg hebben de provincie Limburg en de gemeente Beekdaelen afspraken gemaakt over de aanleg van peilputten ten behoeve van deze monitoring. Het doel van deze peilput is om het mijnwater te kunnen monitoren en bemonsteren. Het in de aanhef genoemde perceel is de uitermate geschikte locatie wegens de watervoerende laag die op deze plek te monitoren is. Bovendien is de locatie goed te bereiken.

Bestaande rechten 

De gemeente geeft met dit voornemen uitvoering aan de overeenkomst tot het vestigen van een opstalrecht voor de peilputten in het kader van het project ‘mijnwater’, welke op 6 augustus 2018 gesloten is. Daarnaast is de provincie Limburg verantwoordelijk voor het mogen aanbrengen, in stand houden en in eigendom hebben van een peilput.

Reactietermijn 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 30 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u op basis van de bovenstaande criteria eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor de locatie. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingsruimte bij een enkelvoudige gunning middels haar beleidsuitgangspunten.

 

Naar boven