Vaststelling bestemmingsplan“Parallelstraat 56a”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beekdaelen maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Beekdaelen in de vergadering van 20 december 2022 het bestemmingsplan ‘Parallelstraat 56a’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in het beëindigen van het bedrijfsmatige gebruik, het slopen van de aanwezige bebouwing en de realisatie van één nieuwe levensloopbestendige woning.

Het dossier is bij de gemeente geregistreerd onder zaaknummer Z/21/167678.

Inzien bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende een periode van 6 weken vanaf 5 april 2023 ter inzage. Digitaal is het bestemmingsplan in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.1954.BPparallelstr56a-VA01. Daarnaast is het plan op afspraak in te zien bij de afdeling Ruimte in het gemeentehuis van Beekdaelen, Deweverplein 1, 6361 BZ te Nuth.

Beroep

Tegen het besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd schriftelijk beroep instellen. Beroep moet u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt alleen beroep instellen als u:

    • -

      een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend.

    • -

      kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen.

Ook kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Zo’n verzoek stuurt u naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Een beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Bij het indienen van een beroepschrift of voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan dan treedt het plan nog niet in werking. De voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak moet dan eerst uitspraak doen over de voorlopige voorziening.

Nadere informatie

Wilt u meer informatie, of heeft u vragen over het bestemmingsplan, dan kunt u contact opnemen met het cluster RO via gemeente@beekdaelen.nl of telefoonnummer 088 - 450 2000.

Naar boven