Verkeersbesluit voor het instellen van een parkeerverbod met wegsleepregeling aan Bouwmeesterstraat ten hoogte van de ontsluiting van de begraafplaats te Vriezenveen

Inleiding

De gemeente stelt dit parkeerverbod in om te voorkomen dat geparkeerde auto’s de in- uitrit van de begraafplaats belemmeren voor operationele werkzaamheden. Ter voorkoming van belemmering van werkzaamheden op de begraafplaats wordt tevens een wegsleepregeling van kracht.

WETTELIJK EN REGELGEVEND KADER

Wegenverkeerswet 1994, Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer en RVV.

Artikel 15 WVW vormt de basis voor het nemen van verkeersbesluiten. Artikel 18 van deze wet regelt de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten. Hoofdstuk II van het BABW regelt de handels-wijze voor de totstandkoming van een verkeersbesluit. Artikel 15 lid 1 behelst de plaatsing van verkeersborden. Artikel 8 van het BABW en artikel 67 van het RVV gaan over het plaatsen en aanbren-gen van onderborden. In het RVV (Reglement Verkeerstekens Verkeersregels) van 1990 staan de verkeersborden specifiek omschreven.

Bevoegdheid

Het college van burgemeester en wethouders is bevoegd om een verkeersbesluit te nemen. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de afdoening van verkeersbesluiten gemandateerd aan de behandelend medewerker onder voorwaarde dat de besluiten niet strijdig zijn met het gemeen-telijk beleid en na paraaf van de verantwoordelijke wethouder.

Advisering 

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente.

Hij heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen dit besluit en de handhaafbaarheid ervan.

Motivering en belangen

Ingevolge artikel 21 van het BABW is de verplichting opgenomen om verkeersbesluiten goed te moti-veren. Tevens is in artikel 2 van de WVW 1994 de verplichting opgenomen de belang(en) van het verkeersbesluit te benoemen.

DOELSTELLING EN BELANGEN

De doelstelling van het besluit is gelegen in het (beter) reguleren van het verkeer. Het belang van het besluit is gelegen in het ‘in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid ervan’.

Beoordeling

Toekomstige situatie:

De Bouwmeesterstraat ten hoogte van de ontsluiting van de begraafplaats is ingericht voor de ontsluiting van de begraafplaats. Vanwege toekomstige ontwikkelingen zal de verkeersintensiteit toenemen op dit deel van de weg.

Gewenste situatie:

Een situatie waarin ten aller tijden de in- en uitrit van de parkeerplaats toegankelijk blijft en niet wordt belemmerd door geparkeerde auto’s.

Uitvoering

Bij het begin van de ontsluitingsweg voor de begraafplaats aan de Bouwmeesterstraat zal aan weerzijden van de weg worden voorzien van het bord E1 (parkeerverbod) met het onderbord 304 (wegsleepregeling van kracht).

Eindconclusie 

Door deze maatregelen zal de toegankelijkheid van de in- en uitrit van de begraafplaats voor het uitvoeren van werkzaamheden op de begraafplaats te waarborgen.

Besluit

Wij hebben besloten om:

  • 1.

    Over te gaan tot het plaatsen van de borden RVV E1 (Parkeerverbod) aan weerzijden van de weg bij de ingang van de ontsluitingsweg van de begraafplaats.

  • 2.

    Over te gaan tot het plaatsen van het onderbord RVV 304 (wegsleepregeling van kracht).

  • 3.

    Het besluit, algemeen bekend te maken en te wijzen op de rechtsbeschermingsmogelijkheden op grond van de Algemene wet bestuursrecht.

Besluit inzien?

Het besluit ligt vanaf 29 maart 2023 ter inzage. U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis, Manitobaplein 1 in Vriezenveen. Dit kan tijdens openingstijden.

Vriezenveen, 23 maart 2023.

Burgemeester en wethouders van gemeente Twenterand

namens dezen,

wethouder verkeer en vervoer

A. Hof

medewerker beleidsuitvoering verkeer

B. Loos

Bent u het niet eens met dit besluit?

Belanghebbenden kunnen volgens de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen. Dit moet binnen 6 weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, Postbus 67, 7670 AB Vriezenveen. Op het bezwaarschrift moet de naam, het adres en handtekening van de indiener staan. Ook de dagtekening mag niet ontbreken. Verder moet in het bezwaarschrift staan waartegen bezwaar gemaakt wordt en de gronden (motivering) van het bezwaar.

 

Bijlage locatieschets Bouwmeesterstraat

Naar boven