Voorbereidingsbesluit Don Emanuelstraat 1-7 Wijchen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen maken het volgende bekend:

  • 1.

    De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 30 maart 2023 besloten te verklaren dat er een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het plangebied Don Emanuelstraat 1-7 te Wijchen.

  • 2.

    De gemeenteraad heeft bij dat besluit bepaald dat het verboden is op de gronden nieuwe bouwwerken op te richten dan wel bestaande bouwwerken te veranderen.

Locatie:

Het gaat om de percelen aan de Don Emanuelstraat 1-7 Wijchen. De locatie is aangegeven op de bij het besluit behorende verbeelding.

Het voorbereidingsbesluit voorkomt ongewenste ontwikkelingen

De percelen grenzen aan het projectgebied ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ (TKWM) hetgeen een grootschalige herontwikkeling van het centrum inhoudt. De locatie aan de Don Emanuelstraat 1-7 te Wijchen is binnen het project TKWM benoemd als een kanslocatie. Als de huidige bouwmogelijkheden van het perceel volledig worden gebruikt heeft dit als gevolg dat er op de hoek Europaplein – Don Emanuelstraat een flessenhalssituatie gaat ontstaan. Dit veroorzaakt afbreuk aan de stedenbouwkundige kwaliteit. Daarom wordt een bestemmingsplan voorbereid dat de bouwmogelijkheden hier (gedeeltelijk) weg bestemt dan wel beperkt. Het voorbereidingsbesluit heeft tot doel om, vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan, te voorkomen dat de gronden minder geschikt worden voor de uitvoering van de nieuwe bestemming.

Op grond van de Wet algemene bepaling omgevingsrecht dienen omgevingsvergunningen voor de activiteit bouwen binnen deze locatie te worden aangehouden.

Het voorbereidingsbesluit is in werking getreden op 31 maart 2023 en geldt voor de periode van één jaar.

Ter inzage

De schriftelijke stukken behorende bij het voorbereidingsbesluit zijn op afspraak in te zien in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u daar een mondelinge toelichting krijgen. De medewerkers zijn voor het maken van een afspraak telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 088 432 70 00 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@drutenwijchen.nl. Het voorbereidingsbesluit is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.VBTKWMDonEmanuel-VG01.

De terinzageligging duurt vier weken vanaf de datum van deze bekendmaking.

Geen bezwaar of beroep mogelijk

Het is niet mogelijk tegen dit besluit bezwaar te maken of beroep in te stellen.

Juridische achtergrond

Het voorbereidingsbesluit is genomen op grond van artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening. Uit artikel 8:5, eerste lid, en bijlage 2, Algemene wet bestuursrecht volgt dat er geen bezwaar op beroep mogelijk is.

Wijchen, 31 maart 2023

Burgemeester en wethouders van Wijchen

R. Helmer-Englebert, burgemeester

J. te Boekhorst, secretaris

Naar boven