Ontwerp verkeersbesluit 2023VB19 tijdelijke maatregelen De Run 1100

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veldhoven,

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Vereiste van een besluit

Op grond van het bepaalde in artikel 37 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de in artikel 34 van het BABW bedoelde tijdelijke plaatsing van verkeerstekens en het uitvoeren van tijdelijke maatregelen, indien de omstandigheden die tot de tijdelijke plaatsing of de tijdelijke maatregelen leiden van langere duur zijn dan vier maanden, dan wel zich regelmatig voordoen.

 

Gelet op:

de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

het vigerende besluit interne mandaten, volmachten en machtigingen;

het schriftelijke verzoek van de afdeling Mens en Omgeving, cluster WMO naar aanleiding van de aanvraag van een bewoner van te Veldhoven.

Uit oogpunt van:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

Motivering

Met het project Herinrichting Kempenbaan-oost wil de gemeente Veldhoven de doorstroming op de Kempenbaan en de bereikbaarheid van de aangrenzende bedrijventerreinen De Run te verbeteren. De Kempenbaan wordt gedeeltelijk gereconstrueerd en voorzien van een ongelijkvloerse kruising voor langzaam verkeer in de vorm van een onderdoorgang. Daarnaast worden de bedrijventerreinen Run 1100 en Run 2100 op een andere manier ontsloten. De Run 1100 is in de nieuwe situatie bereikbaar vanuit de af-/toerit 32 N2.

Voor het waarborgen van de ontsluiting van, en de verkeersveiligheid op het bedrijventerrein de Run 1100 is het noodzakelijk om de retourbypass tussen de afrit 32 N2 HRR/toerit 32 N2 HRL en de Run 1100 voor aanvang van de reconstructiewerkzaamheden op de Kempenbaan open te stellen voor het verkeer. Om de betreffende retourbypass veilig open te kunnen stellen zijn er aanvullende bebordingen noodzakelijk, aanvullend op de eindsituatie.

 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de operationeel expert wijkzorg, namens de politiechef Eenheid Oost Brabant van de Nationale Politie en dat deze positief heeft geadviseerd.

De maatregelen zijn voorgelegd aan de fietsersbond en zij hebben positief heeft geadviseerd.

 

Voornemens

Op grond van vorenstaande overwegingen zijn burgemeester en wethouders voornemens om:

 

  • 1.

    Snelheidslimiet in te stellen van 30km/h en voor een gedeelte van De Run 1100 een gesloten verklaring in te stellen voor voetgangers, (brom)fietsers en voor motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen rijden dan 25km/h van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

Een en ander zoals op de bij dit ontwerp besluit behorende tekening is aangegeven;

Veldhoven 5 april 2023

College van burgemeester en wethouders

Namens deze,

ing. J.J.C. van Tol

afdelingshoofd beheer en realisatie

 

Mededelingen

Dit ontwerp verkeersbesluit ligt met bijbehorende tekening van donderdag 6 april 2023 tot en met woensdag 17 mei 2023 ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis en is te raadplegen via www.officielebekendmakingen.nl.

U kunt reageren op het voorstel

Tegen dit ontwerp verkeersbesluit kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de datum van publicatie hun zienswijze bij voorkeur schriftelijk indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veldhoven, Postbus 10101, 5500 GA te Veldhoven.

De schriftelijke zienswijze dient te zijn ondertekend en bevat ten minste het volgende:

naam en adres van de indiener;

datum en handtekening;

vermelding van het nummer en de datum van het ontwerp verkeersbesluit;

een motivering waarom men zich niet kan verenigen met het voornemen.

Alleen de belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend, kan in de verdere procedure beroep instellen en dan nog uitsluitend voor zover het de onderdelen van het besluit betreft waartegen de zienswijze zich richtte. Deze beperking geldt uiteraard niet voor zover in het definitieve verkeersbesluit wijzigingen worden aangebracht ten opzichte van het ter inzage gelegen ontwerp verkeersbesluit.

 

Naar boven