Bekendmaking Ontwerpbestemmingsplan ‘Veerwagenweg 100, Houten’ en Ontwerpbesluit ‘Vaststellen hogere waarden wegverkeerslawaai Veerwagenweg 100, Houten’

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Houten bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Veerwagenweg 100, Houten’ met ingang van donderdag 30 maart 2023 tot en met woensdag 10 mei 2023 ter inzage wordt gelegd. Dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien. Ook kunt u het Ontwerpbesluit ‘Vaststellen hogere waarden’ inzien

Ontwerpbestemmingsplan ‘ Veerwagenweg 100, Houten’

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk een tweede bedrijfswoning te realiseren ten behoeve van dierenhotel De Hendrikshoeve. Deze tweede bedrijfswoning is noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de vereisten vanuit de branche in het kader van dierenwelzijn.

Het plangebied is gelegen op het perceel naast de Veerwagenweg 100 in Houten. Ten noordoosten van de planlocatie is een hoveniersbedrijf gevestigd. Op een ruimere afstand van het plangebied is de burgerwoning aan de Heemsteedseweg 42 gelegen. Aan de zuidwestzijde grenst het plangebied aan de Veerwagenweg en aan het Amsterdam-Rijnkanaal en aan de zuidoostzijde aan het bedrijventerrein de Meerpaal.

Ontwerpbesluit ‘Vaststellen hogere waarden wegverkeerslawaai Veerwagwenweg 100, Houten’

Met het bestemmingsplan ‘Veerwagenweg 100, Houten’ wordt een geluidsgevoelig object (woning) mogelijk gemaakt. De te realiseren bedrijfswoning kan als gevolg van het verkeer op de A27 een hogere geluidsbelasting ondervinden dan de voorkeursgrenswaarde genoemd in de Wet geluidhinder.

Om de woningen mogelijk te maken zijn burgemeester en wethouders overeenkomstig artikel 83 en 110a Wet geluidhinder voornemens om voor deze woningen hogere waarden vast te stellen.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien in het gemeentehuis. Dit kan vanaf donderdag 30 maart 2023 tot en met woensdag 10 mei 2023. Hiervoor kunt u een afspraak maken via 030 – 63 92 611. De openingstijden vindt u op www.houten.nl/open.

Gedurende deze periode kunt u ook het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken inzien via:

 

Wilt u uw mening kenbaar maken?

Tijdens de inzagetermijn kunt u uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Uw schriftelijke zienswijze(n) kunt u sturen aan de gemeenteraad van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA Houten onder vermelding van ‘zienswijze(n) ontwerpbestemmingsplan Veerwagenweg 100, Houten’. Voor uw mondelinge zienswijze(n) maakt u een afspraak met de heer V. van Braam van Vloten (team Ruimtelijke Ontwikkeling). Hiervoor kunt u bellen naar het algemene nummer van de gemeente 030 – 63 92 611.

Tijdens de inzagetermijn kan een belanghebbende een zienswijze op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden indienen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Uw schriftelijke zienswijze(n) richt u aan het college van B&W onder vermelding van ‘zienswijze(n) ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai Veerwagenweg 100, Houten’. Voor uw mondelinge zienswijze(n) maakt u een afspraak met de heer V. van Braam van Vloten (team Ruimtelijke Ontwikkeling). Hiervoor kunt u bellen naar het algemene nummer van de gemeente 030 – 63 92 611.

Vervolg

Na afloop van de inzageperiode worden de eventueel ingediende zienswijzen beoordeeld. Daarna beslist de gemeenteraad over het vaststellen van het bestemmingsplan en het college over het hogere waarden-besluit.

Houten, 29 maart 2023

Naar boven