Publicatie aangaan Anterieure overeenkomst Dijkweg 163 te Andijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik maken ingevolge artikel 6.24 lid 3 van de Wet Ruimtelijke Ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat er op 23 maart 2023 een anterieure overeenkomst is gesloten door de Gemeente Medemblik met de heer J.Th. Veninga en mevrouw A.A. Veninga-Groot (hierna te noemen: “initiatiefnemers”).

De anterieure overeenkomst voor het in exploitatie brengen van gronden gelegen aan de Dijkweg 163 te Andijk kadastraal bekend als gemeente Andijk, sectie L: no. 1123, 1510 en 2011 tezamen groot circa 3.089 m2.

Initiatiefnemers hebben de wens te komen tot een bouwplan waarbij er sprake is van de ontwikkeling van in het totaal 7 woningen waaronder 2 vrije staande woningen aan de Dijkweg en 5 rijwoningen in de woningcategorie betaalbare koop. In het kort omvat de anterieure overeenkomst de voorwaarden waaronder de gemeente bereid is medewerking te verlenen aan de totstandkoming van de woningen en aan de wijziging van de bestemming. Naar aanleiding van deze overeenkomst wordt een ontwerp van een bestemmingsplan opgesteld, dat ter inzage zal worden gelegd met het oog op het indienen van zienswijzen. Van dit ontwerp bestemmingsplan zal apart publicatie worden gedaan.

Ter inzagelegging zakelijke omschrijving van de anterieure overeenkomst Dijkweg 163 te Andijk

De gemeente heeft op 23 maart 2023 een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) gesloten voor de locatie Dijkweg 163 te Andijk.

De anterieure overeenkomst is gesloten met de heer J.Th. Veninga en mevrouw A.A. Veninga – Groot en heeft betrekking op de voorgenomen realisatie van 7 woningen te Andijk. In de overeenkomst is onder andere het volgende afgesproken:

1. gemeente spant zich in om de realisatie van 7 woningen op het perceel Dijkweg 163 te Andijk planologisch mogelijk te maken. Zij bevordert de procedurele afwikkeling van het bestemmingsplan;

2. Initiatiefnemer is verplicht de te maken kosten voor de totstandkoming van het bestemmingplan(onder meer kosten opstellen bestemmingsplan en bijbehorende onderzoeken) te voldoen;

3. initiatiefnemer is verplicht de uit het bestemmingsplan voortkomende planschade tevergoeden;

4. gemeente behoudt volledig haar publiekrechtelijke verantwoordelijkheid en bevoegdheid tenaanzien van het ruimtelijke ordeningsproces.

De hier gesloten overeenkomst is een anterieure overeenkomst over de grondexploitatie die de gemeente met initiatiefnemers en particuliere grondeigenaren sluit op het moment dat er geen exploitatieplan is. Met de gesloten overeenkomst wordt voldaan aan de verplichting dat het kostenverhaal anderszins is verzekerd zoals omschreven in artikel 6.12 Wro.Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van deovereenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de heer Niels de Jager. Hij is bereikbaar op maandag tot en met donderdag via telefoonnummer 06-57 63 76 86 of via e-mail niels.dejager@medemblik.nl ook.

 

Naar boven