Gemeente Nijkerk - Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Stadshaven fase 1a Nijkerk

 

Burgemeester en wethouders van Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8, derde lid van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van de gemeente Nijkerk bij besluit van 15 december 2022 het bestemmingsplan Stadshaven fase 1a Nijkerk gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan maakt op de huidige plek van het stadhuis aan Kolkstraat 27 in Nijkerk de bouw mogelijk van 26 tot 35 woningen en appartementen.

Het plangebied ligt vlak tegen de binnenstad van Nijkerk aan. Het plangebied betreft het huidige stadhuis van de gemeente Nijkerk met enkele gronden daaromheen. De Kolkstraat met de monumentale Arkervaart is voor een deel ook in dit ontwerpbestemmingsplan opgenomen. Het ontwerpbestemmingsplan bevat ook een regeling voor het historisch pand van het stadhuis. Deze regels voorzien in een trouwfunctie met een aanvullende (horeca)functie.

 

Het plangebied waarvoor dit ontwerpbestemmingsplan is opgesteld is door het Rijk aangewezen als Ontwikkelingsgebied Crisis- en herstelwet (Chw). De aanwijzing tot Ontwikkelingsgebied Havenkom Nijkerk maakt deel uit van de twaalfde tranche uit het Besluit uitvoering Chw. De aanwijzing als ontwikkelingsgebied biedt extra mogelijkheden om de milieugebruiksruimte te optimaliseren en de procedure van het bestemmingsplan te versnellen.

 

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 12 januari 2023 zes weken ter inzage.

Het vaststellingsbesluit en de vastgestelde stukken zijn digitaal te raadplegen via de site www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0161-0002 en via www.nijkerk.eu/ter-inzage.

De stukken zijn in te zien in het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend op afspraak. Dit kan bij voorkeur via https://afspraak.nijkerk.eu of via telefoonnummer 033 – 247 22 22.

 

Beroep

Bent u het niet eens met dit besluit en bent u belanghebbende? Of bent u geen belanghebbende en heeft u naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze ingediend? Dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende de beroepstermijn van vrijdag 13 januari tot en met donderdag 23 februari 2023 tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Dit kan ook online via het Digitaal Loket van de Raad van State, https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/.

 

Volgens de wettelijke regels bevat het beroepschrift ten minste: de dagtekening, uw naam, adres en handtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk met een kopie daarvan); de gronden van het beroep. Verder zendt u een kopie mee van de zienswijze die u tegen het ontwerpbesluit hebt ingediend, of u geeft een toelichting waarom u niet in de gelegenheid was een zienswijze in te dienen.

 

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking; dat betekent dat het besluit na afloop van de beroepstermijn in werking treedt en kan worden uitgevoerd. Als u een direct en spoedeisend belang hebt om dat te voorkomen, kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit wordt van rechtswege geschorst totdat op dit verzoek is beslist.

Uw beroepschrift of verzoek om voorlopige voorziening adresseert u als volgt:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Met uw elektronische handtekening (DigiD) kunt u digitaal een beroepschrift indienen via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/.

 

 

Nijkerk,11 januari 2023

Naar boven