Wijzigingsbesluit van de Beleidsregels voor de toepassing van planologische gebruiksactiviteiten op grond van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 2º Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (2015)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo;

 

gelezen het voorstel inzake Terrassen 2023 van 21 maart 2023;

 

gelet op artikel 4:81 e.v. Algemene wet bestuursrecht;

 

besluit:

 

Artikel 9 Bijbehorend bouwwerk bij niet-woningen binnen de bebouwde kom in combinatie met een bouwwerk, geen gebouw zijnde van de ‘Beleidsregels voor de toepassing van planologische gebruiksactiviteiten op grond van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 2º Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (2015)’ vastgesteld op 24 maart 2015 komt te vervallen met ingang van de dag na bekendmaking.

 

 

 

Artikel I Artikel 9 komt te vervallen

Artikel 9 van de ‘Beleidsregels voor de toepassing van planologische gebruiksactiviteiten op grond van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 2º Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (2015)’ komt te vervallen.

 

Met het vervallen van dit artikel komt ook de daarbij behorende toelichting, de bijbehorende kaarten “Maatvoering bouwwerken terrassen Kerkstraat”, “Maatvoering bouwwerken terrassen Koornmarkt” en “Maatvoering bouwwerken terrassen Prinses Catharina Amaliaplein” en de nadere regels die op dit artikel waren gebaseerd te vervallen.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Artikel III Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Wijzigingsbesluit van de Beleidsregels voor de toepassing van planologische gebruiksactiviteiten op grond van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 2º Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (2015).

 

 

Gedaan ter collegevergadering van 21 maart 2023,

Burgemeester en Wethouders van Almelo,

De secretaris,

F.W. van Ardenne

de burgemeester,

A.J. Gerritsen

Toelichting

 

Algemene toelichting

Op basis van artikel 9 “Bijbehorend bouwwerk bij niet-woningen binnen de bebouwde kom in combinatie met een bouwwerk, geen gebouw zijnde’ is het voor de horecaondernemers eenvoudig om terrassen met een overkapping (winterterras), ander bouwwerk, of grote parasol te realiseren. Door inzichten uit de tijdelijke verruiming van de terrassen tijdens de coronaperiode, de behoefte aan maatwerk en het feit dat het huidige beleid op onderdelen om actualisatie vraagt, kan door de vaststelling van dit besluit hierop worden geanticipeerd.

 

Naar boven