INSPRAAK ONTWERP BEELDKWALITEITSPLAN STEDE BROEC CENTRUM ZUID

Het ontwerp beeldkwaliteitsplan ligt ter inzage voor inspraak.

Waarom een beeldkwaliteitsplan?

Op 27 januari 2021 is de gebiedsvisie voor de zuidzijde van het centrumgebied / stationsgebied vastgesteld door de gemeenteraad. Het beeldkwaliteitsplan sluit naadloos aan op de gebiedsvisie en legt de ambities en verwachtingen ten aanzien van beeldkwaliteit vast. Het beeldkwaliteitsplan vormt na vaststelling het kader voor de Welstand voor de ontwikkeling van dit deel van het centrumgebied.

Wat houdt het beeldkwaliteitsplan in?

Het Beeldkwaliteitsplan geeft handreikingen voor de architectuur en de openbare ruimte in relatie tot de ruimtelijke context, de gevelopbouw, het materiaalgebruik en de sfeer van de diverse onderdelen van het plan.

Inspraakverordening

Deze medewerking wordt verleend met toepassing van artikel 3:12 van de Inspraakverordening Stede Broec.

Ter inzage

Het ontwerp van het Beeldkwaliteitsplan ligt vanaf de dag na deze publicatie (25 maart 2023) gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken bekijken op www.officielebekendmakingen.nl

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk of mondeling een inspraakreactie over het ontwerp beeldkwaliteitsplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stede Broec, Postbus 20, 1610 AA Bovenkarspel.

Contact

Voor het inzien van de papieren versie van het ontwerp beeldkwaliteitsplan of voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, 0228-534100 (tijdens kantooruren) of via www.stedebroec.nl

 

Naar boven