Wijziging Regels voor het aanvragen en toewijzen van een parkeervergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

 

gelet op afdeling II van de Parkeerverordening Roosendaal 2013;

 

overwegende dat:

  • -

    de huidige regelgeving aangescherpt moet worden ten aanzien van de uitgifte van de tweede parkeervergunning;

  • -

    de maatgevende momenten, zoals gedefinieerd in de begripsomschrijvingen, op dit moment erg krap zijn en verruimd dienen te worden.

 

BESLUITEN

 

vast te stellen de wijziging van de Regels voor het aanvragen en toewijzen van een parkeervergunning.

 

 

Artikel I Wijziging regeling

De Regels voor het aanvragen en toewijzen van een parkeervergunning wordt gewijzigd als volgt:

 

A

In artikel 1 Begripsomschrijvingen komt onderdeel h te luiden als volgt:

h. maatgevende momenten: maatgevende momenten voor tweede bewonersvergunningen zijn de doordeweekse avond tussen 19.00 en 20.00 uur en de zaterdagmiddag, maatgevende momenten voor bedrijfsvergunningen zijn de werkdagmiddagen.

 

B

In artikel 3 Bewonersvergunningen komt te luiden:

  • 1.

    De aanvrager wordt geacht te wonen waar deze volgens de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens als bewoner is ingeschreven.

  • 2.

    Van het eerste lid kan worden afgeweken, in afwachting van inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens, indien een recente huur- of koopovereenkomst wordt overgelegd waaruit kan worden afgeleid dat de aanvrager voornemens is te verhuizen naar het betreffende adres.

  • 3.

    Van het eerste lid kan worden afgeweken als uit een huur- of koopovereenkomst kan worden afgeleid dat de aanvrager op het betreffende adres een tweede woning heeft. Hiervan kunnen daarnaast ook andere bewijsstukken worden verlangd.

  • 4.

    Het motorvoertuig waarvoor de vergunning wordt aangevraagd moet op naam staan van de aanvrager. Bij de aanvraag moet een kopie van het kentekenbewijs deel II worden overgelegd.

  • 5.

    Indien een vergunning wordt aangevraagd voor een lease- of bedrijfsmotorvoertuig moet een door de eigenaar ondertekende verklaring worden overgelegd, waaruit blijkt dat de aanvrager de dagelijkse gebruiker is. Indien de aanvrager, vooruitlopend op het beschikken over een lease- of bedrijfsmotor-voertuig, tijdelijk een ander voertuig tot zijn beschikking heeft, dient eveneens een door de eigenaar ondertekende verklaring te worden overlegd, waaruit blijkt dat de aanvrager de dagelijkse gebruiker is.

  • 6.

    Bij de aanvraag van de tweede bewonersvergunning, door huishoudens van panden waarvan de bouwaanvraag is ingediend na 1 mei 2002, dient de aanvrager twee kentekenbewijzen deel II te overleggen, waarmee wordt bewezen dat de aanvrager beschikt over het eigendom en/of vast gebruik van 2 auto’s.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de derde dag na bekendmaking in het Gemeenteblad.

 

Aldus besloten door burgemeester en wethouders van Roosendaal op 21 maart 2023,

de secretaris, de burgemeester,

Naar boven