Derde wijziging Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand

Samenvatting

Deze regeling bevat een wijziging van de artikelen 1, 4, 7, 12 en 14 van de Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand.

 

Burgemeester en wethouders van Twenterand;

 

Wettelijke basis:

Bepalingen van de Algemene subsidieverordening gemeente Twenterand 2017 en de Algemene wet bestuursrecht (titel 4.2).

 

Besluiten:

Vast te stellen de Derde wijziging van de Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand.

Artikel I Wijziging artikel 1

In artikel 1 van de Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand vervallen de begripsomschrijvingen van Doelgroeppeuters en Peuter en worden vervangen door:

  • Doelgroeppeuters: peuters vanaf 2,5 jaar die in aanmerking komen voor voorschoolse educatie, op indicatie van GGD Twente afdeling JGZ. Deze peuters worden geplaatst op een peuterplaats met VE;

  • Peuter: een in de gemeente Twenterand woonachtig kind in de leeftijd van 2 jaar tot de leeftijd waarop het kind kan deelnemen aan het basisonderwijs.

Artikel II Wijziging artikel 4

Aan artikel 4 van de Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand wordt toegevoegd het volgende lid:

  • 4.

    Houders die subsidie willen aanvragen voor reguliere peuterplaatsen voor peuters vanaf 2 jaar in 2023 kunnen vanaf 1 april 2023 tot 1 juni 2023 een aanvullende aanvraag indienen overeenkomstig lid 1 van dit artikel.

Artikel III Wijziging artikel 7, eerste en tweede lid

Artikel 7, eerste lid en tweede lid van de Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand vervalt en wordt vervangen door:

  • 1.

    Voor reguliere peutersubsidie geldt een plafond. Dit aantal bedraagt voor 2022 en 2023 en vanaf 2024 75 reguliere peuterplaatsen per jaar. Het college verdeelt de subsidie voor reguliere peuters volgens verdeelcriteria. Dit zijn in volgorde van prioriteit:

    • a.

      aanvragen van houders voor een locatie die in het jaar voorafgaande aan het subsidiejaar subsidie hebben ontvangen, voor maximaal het totaal gemiddelde aantal peuterplaatsen dat in het tweede kwartaal uit het voorafgaande jaar geplaatst was;

    • b.

      aanvragen van houders voor een locatie die in het jaar voorafgaande aan het subsidiejaar geen subsidie hebben ontvangen.

  • 2.

    Voor VE-subsidie is eveneens een subsidieplafond van toepassing. Het subsidieplafond is bereikt wanneer voor 2022 en 2023 en vanaf 2024 150 peuterplaatsen per jaar met een VE-indicatie subsidie aangevraagd is. Het college verdeelt de subsidie voor doelgroeppeuters volgens verdeelcriteria. Dit zijn in volgorde van prioriteit:

    • a.

      aanvragen van houders voor een locatie die in het jaar voorafgaande aan het subsidiejaar subsidie hebben ontvangen, voor maximaal het totaal gemiddelde aantal doelgroeppeuters dat in het tweede kwartaal uit het voorafgaande jaar geplaatst was;

    • b.

      aanvragen van houders voor een locatie die in het jaar voorafgaande aan het subsidiejaar geen subsidie hebben ontvangen.

Artikel IV Wijziging artikel 12, vierde en vijfde lid

Artikel 12, vierde en vijfde lid van de Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand vervalt en wordt vervangen door:

  • 4.

    Het subsidieplafond voor deze subsidie bedraagt voor het wettelijke deel voor 2022, 2023 en vanaf 2024 € 75.000,- per jaar.

  • 5.

    Het subsidieplafond voor de aanvullende uren bedraagt voor 2022 € 25.000,- per jaar en vanaf 2023 € 100.000,- per jaar.

Artikel V Wijziging artikel 14, tweede lid

Artikel 14, tweede lid onder e van de Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand vervalt en wordt vervangen door:

  • e.

    de pedagogisch beleidsmedewerker voorschool wordt 10 uur per doelgroeppeuter per jaar ingezet voor zorgtaken;

  • f.

    de pedagogisch beleidsmedewerker voorschool wordt op alle locaties waar de houder een peuterplaats VE aanbiedt, ingezet.

Artikel VI Inwerkingtreding

Deze Derde wijziging van de Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand treedt in werking op 1 april 2023.

Vriezenveen, 21 maart 2023

Burgemeester en wethouders,

de secretaris

P.F.G. Rossen

de burgemeester

mr. J.C.F. Broekhuizen

Naar boven