Mededeling aangepaste voorwaarden beleidsregel Groene Bon 2022 gemeente Echt-Susteren

Beslissing college burgemeester en wethouders

Kennis te nemen van de aangepaste voorwaarden beleidsregel de Groene Bon gemeente Echt-Susteren.

Samenvatting

Na vastgesteld collegevoorstel met kenmerk Z22/127039 in vergadering van college B&W d.d. 6 december 2022 is de beleidsregel Groene Bon gemeente Echt-Susteren 2022 vastgesteld.

Deze mededeling en bijlagen voorzien in de juridische grondslag van de noodzaak van de aangepaste voorwaarden de Groene Bon gemeente Echt-Susteren.

Ambtelijk advies

Geadviseerd wordt om kennis te nemen van het voorstel van de portefeuillehouder.

Inleiding

Per 15 december 2022 is de Groene Bon actie van start gegaan. De afgelopen weken is duidelijker geworden waar de doelgroep en de ondernemers tegenaanlopen. Door de gestelde voorwaarden enigszins aan te passen is de verwachting dat een groter gedeelte van de doelgroep passende witgoed kan aanschaffen.

Inhoudelijke toelichting

De beleidsregel van de Groene Bon zelf hoeft niet te worden aangepast. De wijziging heeft uitsluitend betrekking op de voorwaarden waarnaar verwezen wordt in de Beleidsregel onder artikel 4 lid 5.

Artikel 4. De Groene Bon

5. In de bijlage die deel uitmaakt van deze Beleidsregel zijn nadere regels en voorwaarden opgenomen. Hierin is aangegeven bij welke aanbieders en bedrijven welke goederen en/of diensten met de bon kunnen worden aangeschaft en aan welke voorwaarden die goederen en diensten moeten voldoen, bijvoorbeeld ten aanzien van het vereiste energielabel.

Wat gaat er wijzigen in de bijlagen?

Warmtepompdroger

Afgaande op signalen uit de samenleving is ervoor gekozen om de warmtepompdroger ook toe te voegen als toegestaan witgoedapparaat. Er is gekozen voor een warmtepompdroger, omdat deze qua energiebesparing het meeste oplevert.

Leverings- en aansluitkosten

Mocht er waarde overblijven op de witgoedbon, mag deze besteed worden aan leverings- en/of aansluitkosten.

Echt-Susteren, 8 maart 2023

Wethouders van Echt-Susteren,

I.G.M.H. Minkenberg.

drs. ing. H.E.J.M. Meuwissen.

Naar boven