Ontwerpbestemmingsplan ‘RVR Bovenste Eind Echt’

Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘RVR Bovenste Eind Echt’

Het college van B&W heeft in de vergadering van 14 maart 2023 het ontwerpbestemmingsplan ‘RVR Bovenste Eind Echt’ geaccordeerd.

Middels het ontwerpbestemmingsplan ‘RVR Bovenste Eind Echt’ wordt de realisering van een vrijstaande woning en de aanplant van groen mogelijk gemaakt op de locatie Bovenste Eind te Echt en langs de Doorderweg te Echt. De initiatiefnemer is voornemens op het perceel kadastraal bekend gemeente Echt, Sectie M, nummer 2928 een woning te realiseren in het kader van de Ruimte voor Ruimte-regeling. Middels de Ruimte voor Ruimte-regeling wordt de mogelijkheid geboden om, in ruil voor de beëindiging van intensieve veehouderijen of -takken en sloop van opstallen, woningen te realiseren. Deze sloop heeft begin jaren 2000 plaatsgevonden. Met de bouw van woningen worden de kosten hiervan terugverdiend. De gronden waarop de realisering van een woning mogelijk wordt gemaakt worden tot 'Wonen' bestemd. Ten noorden van voornoemd perceel, op het perceel kadastraal bekend gemeente Echt, sectie M, nummer 2929 wordt ter compensatie van een door initiatiefnemer uitgevoerde bomenkap een compensatieplan uitgevoerd, waarmee wordt voorzien in de aanplant van groen. Tevens maakt een strook grond langs de Doorderweg (kadastraal bekend als gemeente Echt, sectie AC, nummer 629) deel uit van het plangebied. Hier wordt een eveneens groen aangeplant, in het kader van voornoemd compensatieplan. Ter plaatse van de twee laatstgenoemde percelen wordt de vigerende bestemming 'Agrarisch met waarden - Landschapswaarden' gehandhaafd.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 24 maart 2023 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Daarnaast kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.Echt-Susteren.nl) en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl ingezien worden.

Gedurende deze termijn bestaat voor eenieder de mogelijkheid om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad van Echt-Susteren, postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van “ontwerpbestemmingsplan RVR Bovenste Eind Echt’. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met team Ruimtelijk Domein (0475-478 478).

Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Echt-Susteren, 23 maart 2023

Dr. J.W.M.M.J. Hessels

Naar boven