Bekendmaking voornemen tot verkoop van een agrarische bouwkavel

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Echt-Susteren maakt bekend dat de gemeente Echt-Susteren voornemens is tot levering van een oppervlakte van ca. 4.21.80 ha gelegen aan de Zandweg in Maria Hoop bestaande uit het perceel kadastraal bekend gemeente Echt sectie AA nr. 531, ged. groot 4.16.80 ha en een perceelsgedeelte van ca. 500 m2 uit het perceel kadastraal bekend gemeente Echt, sectie AA,nr. 522 aan Holding Sus-Scrofa B.V. zoals gevestigd in Echt.

De gemeente Echt-Susteren en Holding Sus-Scrofa B.V. zijn in 2016 een anterieure exploitatieovereenkomst met elkaar aangegaan waarbij afspraken zijn gemaakt tot realisatie van het zogenaamde “Livar Experience Centre” door Holding Sus-Scrofa B.V.. Het beoogd Livar Experience Centre bestaat uit drie onderdelen/functies te weten: 1: boerderij met huisvesting uitloop varkens, 2: vleesatelier (al dan niet met slachterij), 3: bezoekerscentrum (met winkel en horeca). Exploitant beoogt het vleesatelier en het bezoekerscentrum in (één) of meerdere gebouw(en) onder te brengen op de door exploitant van de gemeente aangekochte bouwkavel.

Indien u het niet eens bent met deze door de gemeente beoogde levering/uitvoering van de koop/verkoop aan Holding Sus-Scrofa B.V. op het moment dat het bestemmingsplan: ‘Swaantjes- en Zandweg’ onherroepelijk is, dient u jegens de gemeente een spoedprocedure (kort geding) te starten om ons te beletten om de percelen te leveren aan Holding Sus-Scrofa B.V. Indien jegens ons binnen drie weken na de publicatie, geen spoedprocedure is aangespannen bij de kort geding rechter van de rechtbank Limburg, locatie Roermond Postbus 950, 6040 AZ Roermond zullen wij tot levering overgaan zoals voornoemd.

Voor vragen of inlichtingen kunt u terecht bij de heer Botjes door het verzenden van een

e-mail naar: j.botjes@echt-susteren.nl

 

Echt-Susteren, 23 maart 2023

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren,

dr. J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

drs. G.W.T. van Balkom, secretaris.

Naar boven