Gemeente Rhenen - Bekendmaking zakelijke inhoud anterieure overeenkomst en voorbereiding bestemmingsplan Rhenen, Populierenlaan 2a

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen maken bekend dat zij een anterieure overeenkomst zijn aangegaan. Deze overeenkomst gaat over grondexploitatie zoals bedoeld in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening.

 

Zakelijke beschrijving

Deze overeenkomst is met initiatiefnemers aangegaan voor herontwikkeling van het terrein aan de Populierenlaan 2a in Rhenen.

 

Zakelijke inhoud

Hieronder staat een korte weergave van de zakelijke inhoud van de overeenkomst:

  • 1.

    de gemeente neemt de inspanningsverplichting op zich om een bestemmingsplan in procedure te brengen;

  • 2.

    initiatiefnemer verplicht zich om een bijdrage te leveren aan de kosten die de gemeente moet maken in verband met de ambtelijke uren, advieskosten en mogelijke planschade.

 

Geen zienswijzen, bezwaar en beroep

Het is niet mogelijk om tegen deze overeenkomst zienswijzen, bezwaar of beroep in te dienen.

 

Voorbereiding bestemmingsplan

Ter voldoening aan artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening delen burgemeester en wethouders verder mee dat zij ter uitvoering van de gesloten overeenkomst het voornemen hebben een bestemmingsplan voor te bereiden voor het genoemde perceel.

Ten aanzien van het voornemen liggen in deze fase van de voorbereiding geen stukken ter inzage, kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen.

Te zijner tijd zal een ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Dan is het mogelijk om te reageren. In het Gemeenteblad zal worden aangekondigd wanneer dat is en hoe u kunt reageren.

Naar boven