Voorbereidingsbesluit J.C. Beetslaan Hoofddorp Noord

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer maken het volgende bekend:

  • 1.

    de gemeenteraad heeft op 9 maart 2023 besloten te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid (nr. 7311826);

  • 2.

    de gemeenteraad heeft bij dat besluit bepaald dat het verboden is het gebruik van de gronden en of bouwwerken, op de aangewezen locatie, te wijzigen.

Locatie

Het gaat om de percelen J.C. Beetslaan 99-133 en de aangrenzende bedrijfspercelen aan de Graftermeerstraat te Hoofddorp. De locatie is aangegeven op de bij het besluit behorende verbeelding.

Het voorbereidingsbesluit voorkomt ongewenste ontwikkelingen

Voor de percelen J.C. Beetslaan 99-133 te Hoofddorp heeft Ymere een bouwplan met 32 sociale woningen en acht grondgebonden woningen opgesteld. De ontwikkeling grenst aan het bedrijventerrein Hoofddorp Noord en daar zijn bedrijven tot en met milieucategorie 3.1 toegestaan, waardoor het woningbouwplan nog niet mogelijk is. Een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid om de maximaal toegestane milieucategorie aan te passen, zodat het woningbouwplan gerealiseerd kan worden. Het voorbereidingsbesluit heeft tot doel om, vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan, te voorkomen dat de gronden minder geschikt worden voor de uitvoering van de nieuwe bestemming.

Op grond van de Wet algemene bepaling omgevingsrecht dienen omgevingsvergunningen voor de activiteit bouwen binnen deze locatie te worden aangehouden.

Het voorbereidingsbesluit is in werking getreden op 10 maart 2023 en geldt voor de periode van één jaar.

U kunt de stukken inzien

De terinzageligging duurt vier weken vanaf de datum van deze bekendmaking.

Geen bezwaar of beroep mogelijk

Het is niet mogelijk tegen dit besluit bezwaar te maken of beroep in te stellen.

Juridische achtergrond

Het voorbereidingsbesluit is genomen op grond van artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening. Uit artikel 8:5, eerste lid, en bijlage 2, Algemene wet bestuursrecht volgt dat er geen bezwaar op beroep mogelijk is.

 

Naar boven