Bestemmingsplan “Brouwerstraat 12” vastgesteld

 

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen L maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het vastgestelde bestemmingsplan “Brouwerstraat 12” met IDN “NL.IMRO.0893.22009BR12WEL-VA01” ter inzage ligt.

 

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op enkele percelen tussen Brouwerstraat 12 en 14 in Well, percelen sectie F nummers 5683, 5684, 5749, 5750 en 5751. Op dit moment is hier nog een bouwkavel voor 1 vrijstaande woning aanwezig. Met dit plan vervalt deze bouwkavel.

 

Inzage

Het op 7 maart 2023 vastgestelde bestemmingsplan “Brouwerstraat 12” ligt met bijbehorende stukken van 23 maart tot en met 3 mei 2023 ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen. U kunt de stukken, zonder afspraak, inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. U kunt het digitale plan inzien via deze link: Ruimtelijkeplannen.nl

 

Beroep

Het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit is mogelijk gedurende bovengenoemde inzage termijn voor:

• Degene die tijdig zienswijze hebben ingebracht en belanghebbende zijn;

• Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

 

Uit het arrest van het Europese Hof van Justitie van 14 januari 2021, zaak C826/18, leiden wij af dat in tegenstelling tot het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, voor milieuaangelegenheden tevens beroep kan worden ingesteld door:

-            Niet-belanghebbenden die een zienswijze naar voren hebben gebracht.

-            Belanghebbenden die geen zienswijze naar voren hebben gebracht.

 

Het beroepschrift moet naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. In het ondertekende beroepschrift staat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het beroep.

 

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via https://www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/hoger-beroep/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefonisch bereikbaar via nummer (0485) 34 83 83.

Naar boven