Voorgenomen grondverkoop voor 72 woningen in Broekgraaf

De gemeente Vijfheerenlanden is voornemens om te verkopen aan Parczoom B.V. een perceel bouwrijpe grond ter grootte van ongeveer 11.216 m² deel uitmakend van het perceel kadastraal bekend gemeente Vijfheerenlanden, sectie K, nummer 1506 en sectie D, nummers 369, 370, 1211 of zoals dit later vernummerd is. Het perceel maakt deel uit van Broekgraaf fase 2.7. Meer informatie over dit project is beschikbaar op: https://www.broekgraaf.nl/nieuws/72-nieuwbouwwoningen-in-fase-2/.

 

De voorgenomen grondverkoop vindt plaats ter uitvoering van de bouwclaimovereenkomst die de gemeente en Parczoom B.V. op 22 mei 2013 hebben gesloten en die nadien nog is gewijzigd bij allonge van 17 december 2014. Op basis van die overeenkomst heeft de gemeentegronden in het plangebied Broekgraaf gekocht, in ruil voor het verlenen van een bouwclaim aan Parczoom B.V. voor in totaal 288 woningen. De nu voorgenomen verkoop omvat 72 woningen en vormt de laatste invulling van de bouwclaim.

 

Eén serieuze gegadigde

De gemeente is van mening dat Parczoom B.V. de enige serieuze gegadigde is voor de aankoop van voornoemd perceel bouwrijpe grond. Met die verkoop geeft de gemeente uitvoering aan haar kernverplichtingen jegens Parczoom uit hoofde van de bouwclaimovereenkomst. Vanwege de grondpositie van Parczoom B.V. was de bouwclaimovereenkomst bovendien wenselijk met het oog op de voorziene integrale, samenhangende ontwikkeling van het plangebied Broekgraaf. De voorgenomen verkoop van betreffende grond kan zodoende niet los worden gezien van de Parczoom ingebrachte gronden. Het beleid van het sluiten van bouwclaimovereenkomsten valt in beginsel binnen de gemeentelijke beleidsruimte.

 

Reactietermijn

Indien u van mening bent ook een serieuze gegadigde te zijn, dient u binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Midden-Utrecht, civiel recht. Blijft een kort geding uit, dan is de gemeente vrij om (verder) gevolg te geven aan haar voornemen tot verkoop.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de projectmanager Broekgraaf via info@broekgraaf.nl.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven