Vastgesteld wijzigingsplan Postweg 3 en 5, Klarenbeek

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Vanaf 16 maart 2023 ligt voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage het besluit over het wijzigingsplan Postweg 3 en 5, Klarenbeek (NL.IMRO.0285.03109-VS00). Dit plan en het achterliggende bestemmingsplan liggen daarbij eveneens ter inzage. Dit wijzigingsplan maakt een verschuiving van de bestaande bouwmogelijkheden op de percelen Postweg 3 en Postweg 5 in Klarenbeek mogelijk. Bijgebouwen op de percelen kunnen daarmee op een andere plek gerealiseerd worden dan op dit moment mogelijk is. Het vastgestelde plan wijkt niet af van het eerder ter inzage gelegen ontwerpplan.

Informatie

Het ontwerp en de bijbehorende stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis. Heeft u vragen of wilt u de stukken inzien? Neem dan gerust contact op met Jessica Steenbergen. Haar telefoonnummer is 0571-27 98 80. Bekijk de stukken ook op www.ruimtelijkeplannen.nl via de link links naast deze tekst of via de knop Details.

Beroep

Als belanghebbende kunt u binnen zes weken vanaf 17 maart 2023 beroep instellen. Dit geldt ook voor de indieners die op tijd een zienswijze naar voren hebben gebracht. Belanghebbenden die aantonen dat zij niet in staat zijn geweest om op tijd een zienswijze naar voren te brengen kunnen ook beroep instellen. U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de werking van het wijzigingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voorlopige voorziening

Als u tijdens de beroepstermijn ook een voorlopige voorziening aanvraagt dan treedt het wijzigingsplan nog niet in werking. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen als u ook beroep heeft ingesteld. Ook moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. De voorlopige voorziening vraagt u aan bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Twello, 15 maart 2023

Paula Jorritsma-Verkade, burgemeester

Lisette Wolbers-Cents, secretaris

Naar boven