Vaststelling – ongewijzigd - bestemmingsplan ‘Haarweg, hervestiging paardensportvereniging” Hippos Gemeente Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op donderdag 23 februari 2023 heeft besloten:

  • het bestemmingsplan “Gorinchem, paardensportvereniging Hippos” - ongewijzigd - vast te stellen;

  • geen exploitatieplan vast te stellen.

Beschrijving plangebied

Het plangebied (4205) ligt ten zuiden van de Haarweg ten hoogte van de kruising met de Hoogbloklandseweg in Gorinchem.

Doel

De paardensportvereniging Hippos ligt op een locatie die wordt ontwikkeld tot scholencampus. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken wordt de vereniging verplaatst naar een nabijgelegen perceel ten zuiden van de Haarweg, ten hoogte van de kruising Hoogbloklandseweg.

Het bestemmingsplan voorziet in een nieuwe planologische situatie om de vestiging van de vereniging mogelijk te maken.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, inclusief de hierbij behorende onderzoeken, het vaststellingsbesluit en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan liggen met ingang van 15 maart 2023 tot en met 26april 2023 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage. De stukken kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadshuisplein 1 in Gorinchem.

Het bestemmingsplan, inclusief onderzoeken en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale identificatiecode van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0512.BP2022203-4001.

Beroep

Gedurende zes weken na de dag van de terinzagelegging kunnen belanghebbenden, die een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Inhoud beroepschrift

Het beroepschrift dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepschrift en het plan/besluit waarop het beroepschrift betrekking heeft.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit niet. Het vaststellingsbesluit treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen, dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te worden ingediend. Als dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het vaststellingsbesluit niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Gorinchem, 14 maart 2023

Naar boven