Gemeente Westland, aanleg van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in de Kievit te Kwintsheul.

Documentnummer: 23-0027459.

Burgemeester en wethouders van Westland.

Op 24 januari 2023 hebben wij een aanvraag ontvangen voor het reserveren van een gehandicaptenparkeerplaats in de Kievit te Kwintsheul.

Krachtens artikel 15, lid 1, van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

dat uit het oogpunt van de mindere validiteit, welke is onderschreven uit medisch onderzoek en getuige de bij aanvrager in het bezit zijnde gehandicaptenparkeerkaart voor passagier;

dat in het onderdeel Parkeerbeleid van het Westland Verkeer- en Vervoerplan staat beschreven dat bezitters van een Europese passagiers-gehandicaptenparkeerkaart in beginsel niet in aan-merking komen voor een gereserveerde parkeerplaats, tenzij een van de uitzonderingen van toepassing is;

dat een van de uitzonderingen is dat als het verkeerstechnisch bezwaar oplevert als in de directe omgeving van het woonhuis in tweede linie (dubbel staan) wordt gestopt teneinde de betrokkene te begeleiden bij het in- en uitstappen, de parkeerplaats toch toe te kennen;

dat dit hier aan de orde is;

dat door de intensiteit waarmee de parkeermogelijkheden in de directe omgeving van de woning van aanvrager worden gebruikt, het wenselijk is een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in de nabijheid van de woning aan te wijzen;

dat overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer overleg is gepleegd met de Nationale Politie, regio Den Haag.

BESLUIT

  • 1.

    tot aanwijzing van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in de Kievit te Kwintsheul, door het plaatsen van bord E6 uit Bijlage 1 van het RVV 1990 met een onderbord met kenteken van het motorvoertuig.

  • 1.

    een en ander overeenkomstig met de bij dit verkeersbesluit gewaarmerkte bijlage.

Westland, 13 maart 2023

Burgemeester en wethouders van Westland,

namens dezen,

teammanager Ruimte,

J. Bos

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Laat het weten als u het niet eens bent met het besluit

De behandelend ambtenaar legt het besluit dan graag aan u uit. Als de uitleg duidelijk is hoeft u misschien geen bezwaarschrift te schrijven. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. Dit kan op telefoonnummer 14 0174. Let op: wacht niet te lang. U heeft, nadat wij ons besluit hebben verstuurd, 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Ook als u ons belt blijft dit 6 weken.

Schrijf binnen 6 weken een bezwaarschrift

Komt uw bezwaarschrift te laat binnen? Dan kunnen we deze niet behandelen. In uw bezwaarschrift aan het college van burgemeester en wethouders schrijft u altijd:

 

  • 1.

    de datum

  • 2.

    uw naam en adres

  • 3.

    uw handtekening

  • 4.

    een omschrijving van dit besluit. Het is handig als u een kopie van het besluit meestuurt.

  • 5.

    de reden(en) waarom u het niet eens bent met dit besluit

Dit staat in artikel 6:5, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Als u bezwaar maakt is het verstandig om advies te vragen aan het Juridisch Loket, uw rechtsbijstandsverzekeraar of een advocaat.

Verstuur uw bezwaarschrift digitaal

Dit kan via https://www.gemeentewestland.nl/klachten-bezwaar-en-beroep/bezwaar-maken.html. Hiervoor moet u wel een elektronische handtekening (DigiD) hebben. Lukt digitaal versturen niet? Dan kunt u uw bezwaarschrift e-mailen naar info@gemeentewestland.nl. Lukt e-mailen niet, dan kunt u uw bezwaarschrift via de post versturen of op het gemeentekantoor afgeven. Via de post stuurt u uw bezwaarschrift naar Gemeente Westland, Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk. Wilt u uw bezwaarschrift persoonlijk afgeven op het gemeentekantoor? Dit kunt u doen aan de Verdilaan 7 in Naaldwijk. Vergeet dan niet om een ontvangstbewijs te vragen.

Bij grote spoed is een voorlopige oplossing soms mogelijk

U vraagt hiervoor een voorlopige voorziening aan. Dit kan alleen als u al bezwaar heeft gemaakt en er ‘onverwijlde spoed’ is. Dit staat in artikel 8:81, eerste lid, van de Awb. De rechter beslist of er een voorlopige oplossing mogelijk is totdat de gemeente een besluit neemt. Voor het aanvragen van een voorlopige voorziening betaalt u griffierecht.

U stuurt uw verzoek voor een voorlopige voorziening naar:

de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank Den Haag

Postbus 20302

2500 EH Den Haag

Let erop dat u een kopie van uw bezwaar meestuurt. Meer informatie vindt u op www.rechtspraak.nl. U kunt uw voorlopige voorziening ook digitaal versturen via https://mijn.rechtspraak.nl/start/burger. Hiervoor moet u wel een elektronische handtekening (DigiD) hebben.

 

Naar boven