ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDE Driehoefijzerstraat 31A te Zevenbergschen Hoek

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat zij voornemens zijn hogere waarde geluid vast te stellen voor een woning in het project Driehoefijzersstraat 31A in Zevenbergschen Hoek.

Dit ontwerpbesluit heeft betrekking op het ontwerpbestemmingsplan Driehoefijzersstraat 31A te Zevenbergschen Hoek, dat de wijziging van de bestemming ‘kantoor’ naar ‘wonen’ mogelijk maakt voor bewonen van het pand aan de Driehoefijzersstraat 31A in Zevenbergschen Hoek. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat ter plaatse van de planlocatie de voorkeursgrenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai vanwege de A16 en de Driehoefijzersstraat wordt overschreden. Om wonen op deze locatie mogelijk te maken is een geluidbelasting in het gebied tussen de voorkeursgrenswaarde en de maximaal toelaatbare grenswaarde alleen toelaatbaar na vaststelling van hogere waarden door het college. De geluidsbelasting bij de woning bedraagt ten hoogste 53 Db Lden .

De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen, indien blijkt dat de overschrijding van de voorkeursgrenswaarden niet volledig door geluid beperkende maatregelen kan worden tegengegaan. Gelet op de situatie en het uitgevoerde onderzoek wordt geconcludeerd dat geluidreducerende maatregelen redelijkerwijs niet mogelijk zijn. Het is noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen voor deze woning.

 

Ter inzage

Het ontwerpbesluit en het akoestisch onderzoek liggen vanaf 16 maart 2023 tot en met 26 april 2023 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage.

Iedereen kan tot en met 26 april 2023 een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen op het ontwerpbesluit. U kunt dit doen door een brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen of een mail te sturen aan info@moerdijk.nl onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarde Driehoefijzersstraat 31A te Zevenbergschen Hoek”. In uw zienswijze moet u in ieder geval aangeven: uw naam en adres, de datum, op welk ontwerpbesluit uw zienswijze is gericht en een onderbouwing van uw reactie op het ontwerpbesluit.

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze is het noodzakelijk tijdig een afspraak maken via het telefoonnummer 14 0168. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk.

 

Naar boven