Vastgesteld bestemmingsplan ‘correctieve herziening achtertuinen Perengaard Nieuw-Beijerland’

De raad van gemeente Hoeksche Waard stelde op 20 december 2022 het bestemmingsplan ‘correctieve herziening achtertuinen Perengaard Nieuw-Beijerland’ gewijzigd vast.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

De gronden waarop dit bestemmingsplan betrekking heeft, hadden in het oorspronkelijke bestemmingsplan de bestemming ‘Wonen’. Per ongeluk is de bestemming van een kleine strook in de achtertuinen van de woningen aan de Perengaard in een daarop volgende wijziging van het bestemmingsplan Dorpsgaard gewijzigd in ‘Groen’. Hierdoor is (vergunningsvrij) bouwen in deze strook niet mogelijk, waardoor eigenaren belemmerd worden in de oorspronkelijke planologische mogelijkheden. Hoewel het om een kleine strook gaat, vinden we het wenselijk om dit te herstellen en de huidige bestemming ‘Groen’ terug te brengen naar de oorspronkelijke bestemming ‘Wonen’.

Het ontwerp bestemmingsplan lag ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan lag van donderdag 15 september 2022 tot en met woensdag 26 oktober 2022 ter inzage. Tijdens deze periode kon een ieder zienswijzen indienen. Wij ontvingen geen zienswijzen. Wel voeren we een wijziging door. Deze ziet toe op het benoemen van het juiste aantal aanwezige appartementen. In de toelichting en de regels van het ontwerpbestemmingsplan stond een aantal van maximaal 14 appartementen genoemd. Dit zijn er 18.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan ‘correctieve herziening achtertuinen Perengaard Nieuw-Beijerland’ en alle bijlagen liggen met ingang van donderdag 12 januari 2023 tot en met woensdag 22 februari 2023 ter inzage. U kunt de stukken bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder plannummer: NL.IMRO.1963.BPPerengaardNB22-VG01).

Wilt u de stukken in het gemeentehuis of servicepunt inzien? Maak dan een afspraak met M. Maes van team Omgeving via telefoonnummer 088-6471709.

Beroep indienen

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State.

Belanghebbenden kunnen met ingang van donderdag 12 januari 2023 tot en met woensdag 22 februari 2023 beroep indienen. Niet-belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn alleen beroep indienen wanneer hij of zij:

  • *

    tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan indiende;

  • *

    kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen;

  • *

    bezwaar heeft tegen de wijzigingen die zijn aangebracht bij het vaststellen van het bestemmingsplan.

In het beroepschrift moet u in ieder geval de volgende gegevens vermelden:

  • *

    de naam en adres van de indiener;

  • *

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • *

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • *

    een kopie van het besluit;

  • *

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • *

    een ondertekening met naam en handtekening.

Het beroepschrift kunt u sturen aan Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak,

Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt een dag nadat de beroepstermijn is verstreken in werking.

Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, schort de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Vragen?

Heeft u vragen over deze bekendmaking? Neem dan contact op met M. Maes van team Omgeving via telefoonnummer 088-6471709 of via e-mail ro@gemeentehw.nl.

Naar boven