Kennisgeving terinzagelegging welstandsparagraaf Rotterdam Central District

Onderwerp

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat zij op 7 maart 2023 besloten hebben dat op grond van de “Inspraakverordening Rotterdam” gelegenheid tot inspraak zal worden geboden op het voornemen tot vaststellen van de geactualiseerde welstandsparagraaf Rotterdam Central District (RCD) uit 2010. De aanleiding voor deze herziening is de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan voor het Schiekadeblok, dat afwijkt van het eerdere plan voor dit gebied.

Inzage

De welstandsparagraaf Rotterdam Central District ligt ter inzage met ingang van vrijdag 10 maart 2023 tot en met donderdag 20 april 2023 en is digitaal te raadplegen via de website www.overheid.nl/berichten-overuw-buurt en de gemeentelijke projectwebsite van het ontwikkelgebied Rotterdam Central District (www.rotterdam.nl/rotterdam-central-district)

Indien het niet mogelijk is om de welstandsparagraaf digitaal in te zien, kunt u mailen naar rcd@rotterdam.nl en dan wordt in overleg gezocht naar een oplossing.

Zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen onder vermelding van kenmerk M2302-187 worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Rotterdam, Stadsontwikkeling, Projectmanagementbureau t.a.v. dhr. M. el Azouti Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

Vervolg

Op basis van eventuele zienswijzen wordt de welstandsparagraaf indien daar aanleiding voor is herzien. Deze versie wordt met een nota van beantwoording door het college van B&W ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. De herziene welstandsparagraaf Rotterdam Central District wordt één van de toetsingskaders voor bouwvergunningen.

 

Naar boven