Ontwerpbeleid verruiming zonnepanelen op monumenten en in het beschermd stadsgezicht van Enkhuizen 

(inspraak)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen stelt het ontwerpbeleid, verruiming zonnepanelen op monumenten en in het beschermd stadsgezicht van Enkhuizen, open voor inspraak.

In het ontwerpbeleid worden criteria vastgesteld die de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op monumenten en in het beschermde stadsgezicht, verruimen. Hierbij wordt rekening gehouden met de bijzondere erfgoedwaarden van de historische binnenstad. Deze criteria worden door een besluit van de Raad opgenomen in de gewijzigde Welstandsnota.

Het ontwerpbeleid zonnepanelen bestaat uit:

  • 1.

    Voorstel criteria zonnepanelen Enkhuizen;

  • 2.

    Toelichting bij actualisering criteria zonnepanelen Enkhuizen;

  • 3.

    Zonering zonnepanelen Enkhuizen.

Iedereen heeft gedurende de periode van 4 weken na deze publicatie de mogelijkheid om daar een inspraakreactie op te geven.

Hoe kan ik een inspraakreactie geven?

U kunt uw inspraakreactie op het ontwerpbeleid zonnepanelen binnen de hiervoor genoemde termijn indienen als volgt:

Mail: stuur uw e-mail naar de gemeenteraad onder vermelding van ‘inspraakreactie ontwerpbeleid zonnepanelen’ naar het mailadres stadhuis@enkhuizen.nl

Brief: stuur uw brief met als onderwerp ‘inspraakreactie ontwerpbeleid zonnepanelen’ naar de gemeenteraad van Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen

Voor het indienen van mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling. Telefoonnummer: 0228-360100. Maak de afspraak uiterlijk één week vóór afloop van de termijn.

Hoe kan ik het ontwerpbeleid zonnepanelen inzien?

U kunt het ontwerpbeleid zonnepanelen in PDF-vorm raadplegen als bijlage bij deze publicatie op www.officielebekendmakingen.nl en op de website van de gemeente via www.enkhuizen.nl.

Daarnaast kunt u alleen op afspraak een papieren exemplaar inzien op het gemeentehuis. Deze afspraak maakt u met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikeling, via het telefoonnummer 0228-360100.

Naar boven