HERSTELBESLUIT VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN OEVERS ROODE VAART ZUID

 

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat de gemeenteraad op 2 maart 2023 een herstelbesluit heeft genomen voor de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Oevers Roode Vaart Zuid”.

 

Aanleiding

Voor een woningbouwontwikkeling langs de Oevers van de Roode Vaart in Zevenbergen is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit bestemmingsplan is op 6 oktober 2022 door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. Het gewijzigde plan is daarna gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl. Helaas zijn niet alle wijzigingen die bij vaststelling in het plan zijn aangebracht, goed verwerkt in het ter inzage gelegde bestemmingsplan. De gemeenteraad heeft op 2 maart deze fouten hersteld, door in het bestemmingsplan de volgende onderdelen te wijzigen:

  • 1.

    Op de verbeelding wordt ter hoogte van de geprojecteerde woningen die binnen de geluidzone – bedrijfsperceel 1 vallen, een specifieke bouwaanduiding -1 opgenomen, waarmee de regeling uit tabel 2 toegepast kan worden.

  • 2.

    In artikel 6 wordt een artikellid toegevoegd, met als strekking:

  • “6.4.2 Woningen en maatwerkvoorschrift inrichtingslawaai

  • a.

    Een woning ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding -1’ mag niet worden gebruikt indien de berekende binnenwaarde voor geluid vanwege inrichtingslawaai door het bedrijf gevestigd binnen het plangebied van het Paraplu bestemmingsplan geluid bedrijventerrein Molengors, dat de aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijventerrein – bedrijfsperceel 1’ heeft, meer bedra agt dan de waarden in tabel 3 in 12.1.3 onder d.;

  • b.

    Voor de berekende geluidsbelasting moet uitgegaan worden van een geluidsbelasting van 45 dB(A) op de grens van de aanduiding ‘geluidzone – bedrijfsperceel 1 45 dB(A)’.”

  • 3.

    Op de strook grond tussen het elektriciteitshuisje en de bestaande tweelaagswoningen aan de Huizersdijk, wordt op de verbeelding een hoogteaanduiding opgenomen, die aangeeft dat een maximale bouwhoogte van 7 meter is toegestaan.

  • 4.

    In tabel 3 van artikel 12.1.3 onderste regel, wordt een binnengrenswaarde voor het maximale geluidsniveau in de dagperiode (7.00 – 19.00 uur) opgenomen ter waarde van 55 dB(A).

 

Beroep

Het gewijzigde besluit ligt vanaf 16 maart tot en met 26 april 2023 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage. Het plan is digitaal te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. U vindt het gewijzigde plan op deze site met de identificatiecode NL.IMRO.1709.ZBOeversRV-BP41.

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het gewijzigde besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het instellen van beroep is mogelijk voor diegene die tijdig zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Daarnaast kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling van de plannen heeft aangebracht in de plannen. Degene die beroep instelt kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Heeft u al beroep ingediend bij de Raad van State tegen het eerdere besluit van 6 oktober 2022? Dan is uw beroep op grond van artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht ook tegen dit gewijzigde besluit óók van toepassing op dit gewijzigde besluit.

 

Crisis - en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u als belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeldt in uw beroepschrift dat de Crisis-en herstelwet van toepassing is.

Naar boven