Vastgesteld bestemmingsplan ‘Initieel omgevingsplan Valkenburg aan de Geul 2022’.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 februari 2023 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Initieel omgevingsplan Valkenburg aan de Geul 2022’ (NL.IMRO.0994.2022BP001-VA01) gewijzigd vast te stellen.

Bestemmingsplan

Het initieel omgevingsplan heeft betrekking op het gehele gemeentelijk grondgebied. Met het initieel omgevingsplan wordt beoogd de planologische situatie in de gemeente actueel, overzichtelijk en duidelijk hebben op het moment dat de Omgevingswet in werking treedt. Het initieel omgevingsplan maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk. In het Initieel omgevingsplan zijn daartoe reeds onherroepelijk geworden omgevingsvergunningen en partiële herzieningen verwerkt. Daarnaast zijn verduidelijkingen aangebracht in de planregels.

Wijziging ten opzichte van het ontwerp

Ten opzichte van het ontwerp Initieel omgevingsplan zijn naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1.

    de ‘witte vlekken’ ter plaatse van Valkenburgerweg 128 te Schin op Geul, Engwegen 2a te Schin op Geul en Vroenhof 47,49 en 51 te Valkenburg zijn ingevuld op basis van de onherroepelijke besluiten en de vigerende bestemmingen op deze locaties;

  • 2.

    de aanduiding ‘detailhandelconcentratiegebied’ is verwijderd voor de locatie Emmalaan 1 te Valkenburg

  • 3.

    ter plaatse van Rijksweg 6 te Berg en Terblijt zijn de gebruiksmogelijkheden overgenomen zoals die volgens het overgangsrecht toegestaan zijn.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad ligt, met bijbehorende stukken van 9 maart tot en met 19 april 2023 op de volgende wijze ter inzage:

Beroep

Tegen het besluit kan gedurende de inzage termijn beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Valkenburg, maart 2023

Naar boven