Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan ‘Prinsenhof 4 Gassel’

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaand(e) besluit(en) en bijbehorende stukken zijn vastgesteld:

  • 1.

    Het vastgesteld wijzigingsplan ‘Prinsenhof 4 Gassel’.

    Het vastgesteld wijzigingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

  • 2.

    Er is voor deze ontwikkeling geen exploitatieplan vastgesteld, omdat er een anterieure overeenkomst is opgesteld voor het verhaal van de kosten van het in gebruik nemen van de grond. De kosten zijn daarmee anderszins verzekerd.

  • 3.

    Voor deze ontwikkeling is een vormvrije m.e.r.-beoordeling gedaan. Het college heeft op basis van deze beoordeling besloten dat er geen m.e.r. hoeft te worden opgesteld. De m.e.r.-beoordeling is opgenomen in de toelichting van het vastgesteldwijzigingsplan.

Waar ligt het plangebied?

Prinsenhof 4 te 5438 NV Gassel (hierna: initiatieflocatie). De initiatieflocatie is kadastraal bekend als gemeente Land van Cuijk, sectie L, nummer 1580 en 1842.

Wat is de inhoud van het plan?

Het wijzigingsplan ziet op het verwijderen van de aanduidingen 'intensieve veehouderij' en 'specifieke vorm van agrarisch - veehouderij'. De bestemming 'Agrarisch' blijft van toepassing, immers het akkerbouwbedrijf zal verder ontwikkeld gaan worden.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het wijzigingsplan in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van vrijdag 10.03.2023 tot en met donderdag 20.04.2023 De stukken zijn digitaal in te zien www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de plannaam Prinsenhof 4 Gassel of op plannummer NL.IMRO.1982.WPGABuPrinsenhof4-VA01.

Het wijzigingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het wijzigingsplan op het gemeentehuis wil inzien vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro@landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Wilt u beroep instellen tegen het wijzigingsplan ? Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep instellen, ook als u geen zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan hebt ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u beroep instellen als u:

  • tegen het ontwerpwijzigingsplan een zienswijze hebt ingediend; of

  • kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de raad dan wel het college te wenden; of

  • beroep wilt instellen tegen wijzigingen die het college van burgemeester en wethouders bij de vaststelling van het wijzigingsplan in het ontwerp [de ontwerpen] heeft aangebracht.

U kunt tot en met 21.04.2023 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het wijzigingsplan treedt in werking op 24.04.2023, tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het wijzigingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Cuijk, 09.03.2023

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven