VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN DEN BELS MOERDIJK 2021

 

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat de gemeenteraad op 2 maart 2023 het ontwerp van het bestemmingsplan Den Bels Moerdijk 2021 (planidentificatie NL.IMRO.1709.BPMDDenBels2021-BP40) ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud

Het plangebied van dit bestemmingsplan ligt ten noordwesten van dorp Moerdijk, tussen het Hollandsch Diep in het westen, het gebied ‘de Appelzak’ in het zuidwesten, de kern Moerdijk in het oosten en de haven Moerdijk in het Noordoosten.

In hoofdzaak is dit bestemmingsplan een actualisatieplan, waarmee voor het gebied een actuele planologische regeling wordt gemaakt. Maar het plan schrapt daarnaast ook de niet benutte mogelijkheid om een bedrijventerrein te realiseren. In plaats daarvan wordt de ontwikkeling naar een groen gebied mogelijk gemaakt, waarbij aan de rand bij de dorpshaven een kleine ontwikkeling van maximaal 31 woningen mogelijk gemaakt wordt.

 

Beroep

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 16 maart tot en met 26 april 2023 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage. Het plan is digitaal te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende deze termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het instellen van beroep is mogelijk voor diegene die tijdig zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Daarnaast kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling van de plannen heeft aangebracht in de plannen. Degene die beroep instelt kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoekmoet een afschrift van het ingediende beroepschrift worden overlegd.

 

Naar boven