Vaststelling bestemmingsplan ”Meppel – Violenstraat 1” en besluit hogere waarde Wet geluidhinder

 

Burgemeester en wethouders van Meppel maken bekend dat de gemeenteraad op 17 februari 2022 het bestemmingsplan Meppel – Violenstraat 1 ongewijzigd heeft vastgesteld op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.

Met het nieuwe bestemmingsplan Meppel – Violenstraat 1 wordt het mogelijk één woning toe te voegen aan het bestaande blok.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Meppel bekend dat zij op 4 januari 2022 ten behoeve van dit plan een hogere waarde hebben vastgesteld op grond van de Wet geluidhinder.

Het plangebied

Het plangebied ligt direct ten westen van het perceel Violenstraat 1.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 9 maart 2022 gedurende zes weken (tot en met 19 april 2022) voor een ieder ter inzage. Als u de stukken wilt inzien kunt u ze digitaal raadplegen via www.meppel.nl/bestemmingsplannen. Lukt dit niet of heeft u nog vragen dan kunt u een mail sturen aan postbus@meppel.nl en geef duidelijk aan om welke documenten of procedure dit gaat.

Heeft u geen digitale mogelijkheden dan kunt u de stukken inzien bij de receptie van het stadhuis op werkdagen tussen 08.30 en 13.30 uur, woensdag tussen 08.30 uur en 15.00 uur.

Het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting en bijlagen) kan tevens via www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien. Het bestemmingsplan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0119.20201146-BPC1. Het besluit hogere waarde Wet geluidhinder is hierbij als bijlage opgenomen.

 

Beroep

Gedurende de periode van ter visie legging kan een direct belanghebbende schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Meppel – Violenstraat 1” en het besluit om voor deze ontwikkeling een hogere waarde vast te stellen. Als u beroep wilt instellen, stuurt u een gemotiveerd beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u vooraf een zienswijze hebt ingediend, mag u ook nieuwe beroepsgronden inbrengen in uw beroepschrift.

 

Als u geen direct belanghebbende bent, kunt alleen beroep aantekenen als u op het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebt ingediend. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:

• als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad respectievelijk het college te wenden; of

• als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

 

Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Meppel, 8 maart 2022

Burgemeester en Wethouders van Meppel

Naar boven