Wijziging van de Instructie havenmeester Gemeente Kampen 2008

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen,

gelezen het voorstel van 8 februari 2022, kenmerk 12451-2022,

gelet op de Algemene plaatselijke verordening Kampen 2001, daarop gebaseerde Kaderegeling Kampen 2008 en de Instructie havenmeester Gemeente Kampen 2008,

gelet op vaststelling van de Havenverordening gemeente Kampen en gezien het toepassingsgebied van die verordening, te weten de Zuiderzeehaven en de Haatlandhaven;

overwegende dat het in verband daarmee noodzakelijk is de Instructie havenmeester Gemeente Kampen 2008 te wijzigen door het toepassingsgebied van deze instructie te beperken,

besluit tot de volgende

Wijziging van de Instructie havenmeester Gemeente Kampen 2008

 

Artikel I Wijziging Instructie havenmeester Gemeente Kampen 2008

Het college besluit de Instructie havenmeester Gemeente Kampen 2008 als volgt te wijzigen:

 

A

In artikel 1 onder b wordt de begripsomschrijving van ‘Haven- en kadegebied’ gewijzigd. Deze komt als volgt te luiden: De Loswal en de IJsselkade met inbegrip van kaden, kade terreinen, steigers en pontons.

 

B

Artikel 1 onder de eerste c wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden:

afdelingshoofd Fysieke Leefomgeving: Het afdelingshoofd van de afdeling Fysieke Leefomgeving of een door hem aangewezen ambtenaar.

 

C

Artikel 1 onder de tweede c komt te vervallen.

 

D

Artikel 2 onder b wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: De havenmeester is belast met het toezicht op en de handhaving van de kade-indeling van de IJsselkade en de Loswal.

 

E

Artikel 2 onder g wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: De havenmeester informeert het afdelingshoofd Fysieke Leefomgeving en/of burgemeester en wethouder indien sprake is van situaties die nadere maatregelen noodzakelijk maken.

 

F

Artikel 3 onder a wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: De havenmeester zorgt er voor, dat de vaartuighouders hun boot meren in de voor hen bestemde vakken en dat de ge- en verboden van de op de IJsselkade en de Loswal geplaatste tekens in acht worden genomen.

 

G

Artikel 4 onder b wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: Hij stort de ontvangen gelden minimaal één keer per week op de bankrekening van de Gemeente Kampen. Van de afdracht geeft hij kennis aan onderdeel Belastingen van de afdeling Administratie en ondersteuning onder overlegging van een gespecificeerde opgave.

 

H

Artikel 6 wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden:

Het afdelingshoofd Fysieke Leefomgeving zorgt voor de vervanging van de havenmeester bij verlof en vakantie door de plaatsvervangende havenmeester, voor zover daarin niet in de werktijdenregeling als bedoeld onder 5 is voorzien.

Bij afwezigheid door ziekte of anderszins van de havenmeester of diens plaatsvervanger voorziet het afdelingshoofd Fysieke Leefomgeving in een andere wijze van vervanging.

 

I

Artikel 7 onder a wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: In geschillen omtrent de toepassing van deze instructie wordt beslist door de met betrekking tot de afdeling Fysieke Leefomgeving verantwoordelijke concernmanager.

 

J

Artikel 7 onder b wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: In gevallen waarin deze instructie niet voorziet, gedraagt de havenmeester zich naar de aanwijzingen van het afdelingshoofd Fysieke Leefomgeving, de met betrekking tot de afdeling Fysieke Leefomgeving verantwoordelijke concernmanager en/of burgemeester en wethouders van Kampen.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking en werkt terug tot en met 1 januari 2022.

 

Aldus vastgesteld in de collegevergadering van 1 maart 2022.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen,

N.J. Middelbos, secretaris

S. de Rouwe, burgemeester

Toelichting bij het besluit tot wijziging van de Instructie havenmeester Gemeente Kampen, vastgesteld d.d. 16 september 2008.

De Instructiehavenmeester is een instructie aan de havenmeester in verband met de aanwijzing van de havenmeester op grond van artikel 6.2 van de Algemene plaatselijke verordening Kampen 2001 (hierna APV). Op 1 januari 2022 trad de Havenverordening gemeente Kampen in werking. Deze verordening geeft een specifieke regeling voor in die verordening genoemde havens, waardoor de APV voor die havens niet langer van toepassing is. Dit betreft bij inwerkingtreding van de Havenverordening de Zuiderzeehaven en de Haatlandhaven.

 

In verband hiermee wordt ook de aanwijzing van de havenmeester op grond van de APV, alsmede de daarmee samenhangende instructie beperkt. Deze hebben niet langer betrekking op de Zuiderzeehaven en de Haatlandhaven. In verband hiermee worden met de onderhavige wijziging alle verwijzingen in de Instructie havenmeester naar de Zuiderzeehaven en de Haatlandhaven verwijderd (artikel I onderdelen A, E en G).

 

De overige wijzigingen betreffen technische wijzigingen in verband met wijzigingen in de inrichting van de gemeentelijke organisatie.

Naar boven