Ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp Verklaring van geen bedenkingen ‘Empense en Tondense Heide, fase 2’

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Brummen maakt op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), bekend dat met ingang van zaterdag 5 maart 2022 gedurende zes weken een ontwerp Verklaring van geen bedenkingen en een ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken voor de ’Empese en Tondense Heide, fase 2”,ter inzage ligt.

De ontwerp Verklaring van geen bedenkingen en ontwerp omgevingsvergunning zien toe op het toekomstbestendig en robuuster inrichten van de Empese en Tondense Heide, ter uitvoering van het beheerplan Natura 2000-gebied ‘ Landgoederen Brummen’.

Maatregelen die worden beoogd zijn plaggen, verwijderen van opslag, herstellen en uitbreiden van vennen, dempen van de detailontwatering en aanpassingen van duikers. Daarnaast liggen rondom het natuurgebied percelen waarop het agrarisch gebruik is beëindigd. Deze gronden worden ingericht ten behoeve van natuurontwikkeling.

De aanvraag omgevingsvergunning past niet binnen het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’ en opvolgende wijzigingsplannen.

Vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit

Het college van burgemeester en wethouders heeft in de collegevergadering van 1 maart 2022 een beslissing genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor dit project. De beoogde activiteit staat vermeld in bijlage D, categorie 9 van het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.). Omdat de drempelwaarde van bijlage D, categorie 9 niet wordt overschreden, geldt de vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Inzage

Analoog

De ontwerp Verklaring van geen bedenkingen en de ontwerp omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing, de vormvrije m.e.r-beoordeling en bijbehorende stukken, liggen vanaf zaterdag 5 maart 2022 tot en met vrijdag 15 april 2022, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen).

Digitaal

De ontwerpstukken zijn tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Inwoner en ondernemer / Bouwen en Wonen / Bestemmingsplannen / Bestemmingsplannen in procedure).

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten kenbaar maken bij de gemeenteraad (Postbus 5, 6970 AA te Brummen). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. (Reinier) Nooteboom, adviseur RO procedures, via telefoonnummer (0575) 568 516 of per mail op r.nooteboom@brummen.nl. Tijdig ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de definitieve besluitvorming.

Brummen, 4 maart 2022

Burgemeester en wethouders van Brummen

Naar boven