Aanvullende voorziening materiële en financiële gelijkstelling primair en speciaal onderwijs inzake armoedebestrijding kinderen 2021 in de gemeente Schouwen-Duiveland op grond van artikel 3 van de verordening materiële en financiële gelijkstelling onderwijs.

 

Aan de verordening materiële en financiële gelijkstelling onderwijs gemeente Schouwen-Duiveland 2010 wordt de volgende bijlage toegevoegd: 'Aanvullende Voorziening Potje Gelijke Kansen 2021’.

I Aanduiding van de aanvullende voorziening

 

De scholen voor primair, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs te Schouwen-Duiveland ontvangen een financiële bijdrage ter ondersteuning van professionals in het onderwijs om een kind in armoede direct te kunnen helpen.

II Tijdvak waarvoor deze voorziening geldt

 

Deze aanvullende voorziening is van toepassing voor onbepaalde tijd vanaf 1 januari 2021.

III Indieningdatum

 

De school dient uiterlijk in het eerste kwartaal van elk jaar een aanvraag in via de vragenlijst zoals genoemd onder V.c.

IV Schoolsoort

 

De voorziening staat open voor de scholen op Schouwen-Duiveland voor primair, speciaal en voortgezet onderwijs.

V Wijze van toekenning, vaststelling en verantwoording subsidie

 

a. Toekenning van de subsidie gebeurt met een subsidiebeschikking

b. De subsidietoekenning is tevens vaststelling van het bedrag zoals verwoord in artikel VII

c. De school verantwoordt de subsidie door invulling van een vragenlijst die de gemeente uiterlijk 1 maart naar de scholen stuurt.

VI Subsidieplafond

 

Het subsidieplafond bedraagt € 49.000 per kalenderjaar zoals door de gemeenteraad vastgesteld op 18 december 2018 (zaaknummer 118838).

VII Verdelingsregels

 

a. De totaal beschikbare subsidie wordt per school beschikbaar gesteld naar rato van het aantal leerlingen per 1 oktober twee jaar voorafgaand aan het subsidiejaar. Dit is tevens het maximaal beschikbare bedrag per school.

b. Het maximaal beschikbare bedrag per school wordt verlaagd met het bedrag dat het jaar daarvoor niet is besteed.

Naar boven