Gemeente Amstelveen – beschikking omgevingsvergunning studentenhotel Uilenstede 471-473

Z20-089809

Beschikking omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan voor het realiseren van een studentenhotel op het perceel Uilenstede 471-473.

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat zij op 21 december 2021 met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bovengenoemde omgevingsvergunning hebben verleend. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt op de locatie een studentenhotel (ten behoeve van extended stay met een maximale verblijfsduur van 12 maanden) te realiseren met circa 500 kamers en bijbehorende voorzieningen, waaronder een halfverdiepte parkeergarage. Het beoogde bouwvolume omvat maximaal 9 bouwlagen (max. circa 28 m) en heeft een totale bruto vloeroppervlakte van circa 16.275 m2. De voetprint van het bouwvolume is circa 2.600 m2 (exclusief binnenruimte van circa 850 m2) waarbij vanaf de 3e verdieping de vloeroppervlakte afneemt vanwege het ‘getrapte ontwerp’.

Het initiatief is niet passend binnen de mogelijkheden van het vigerende bestemmingsplan Uilenstede -Kronenburg, omdat de logiesfunctie niet past in de ter plaatse geldende bestemming ‘kantoor’.

 

Inzage

De omgevingsvergunning, de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing en bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken, met ingang van 14 januari tot en met 24 februari, ter inzage op de volgende wijzen:

- Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. In verband met maatregelen in het kader van corona (Covid-19) dient hiervoor eerst een afspraak te worden gemaakt via tel. 020-540491;

- Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0362.OIAVHB10xL-VG01 of op de zoekterm ‘Student Experience’.

 

Beroep omgevingsvergunning

Het instellen van beroep tegen het besluit om de vergunning te verlenen is mogelijk van 15 januari tot en met 25 februari 2022. Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen dit besluit bij de rechtbank Amsterdam (Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Voor de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. Over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling kunt u contact opnemen met de rechtbank Amsterdam.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven